Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursus Klik & Tik in Bibliotheek Veendam

Door Eindredactie op vrijdag, 31 maart, 2017 - 14:02

Klik en Tik.jpg

Steeds meer zaken worden digitaal geregeld. Digitale vaardigheden zijn dan ook belangrijk om mee te kunnen (blijven) doen in de samenleving. Bibliotheek Veendam start daarom vanaf april met Klik & Tik, een internetcursus voor beginners.

Je kunt op internet steeds meer regelen. Van online bankieren tot solliciteren en van online spullen (ver-)kopen tot je aangifte doen. De gratis computercursus Klik & Tik helpt je bij het gebruik van de computer en het internet.

Wat leer je?
Bibliotheek Veendam biedt drie modules aan die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen.

De eerste module behandelt de eerste beginselen van omgaan met de computer en internet. Je leert de computer aanzetten, typen, tekst aanpassen en een e-mail versturen.
in de tweede module ga je het internet op. Je ontdekt de mogelijkheden van internet en e-mailen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden.

In de derde module leer je werken met sociale media in een veilige afgeschermde omgeving: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

Cursusdetails

Klik & Tik is een doorlopende cursus, waarbij deelnemers op ieder moment kunnen starten. De cursus wordt elke dinsdag van 9.30 uur tot 12.00 uur gegeven in Bibliotheek Veendam.  Aanmelden kan in de bibliotheek of bel tijdens openingstijden naar 0598-612091. Online aanmelden? Dat kan via www.biblionetgroningen.nl/klikentik.

Voor de cursus heb je een koptelefoon of ‘oortjes’ nodig. Deze kun je meenemen van huis of ter plekke kopen voor 3 euro. De cursus is ook gratis toegankelijk voor mensen die niet lid zijn van de bibliotheek.