Overslaan en naar de inhoud gaan

Visvereniging Ons Genoegen gooit hengel uit

Door Eindredactie op dinsdag, 28 maart, 2017 - 11:57

IMG_4809.jpg

Onder schitterende weersomstandigheden zijn zes vissers uit Veendam op pad gegaan om een hengeltje uit te gooien. En de plaats van handeling was Nummero 1 in Ommelanderwijk, een natuurlijke streek dat hoort bij de gemeente Veendam. Het was de eerste wedstrijd uit de zomercompetitie.  s' Morgens om 8 uur zaten de hengelaars al op de plek waar ze hun geluk probeerden te beproeven.

IMG_4787.jpg

Nee, het waren niet de vissers uit San Juan, waar in vroeger tijden Frank en Mirella over zongen. Het waren de vissers van visvereniging Ons Genoegen uit Veendam. Maar misschien beschikken deze mensen ook wel over een 'gouden keeltje'. Maar op deze zonnige morgen was het muisstil. Af en toe kwam er een passant langs maar de mannen van het water gunden de voorbijganger geen blik waardig. Want ze waren met de wedstrijd bezig. Tegen 12 uur was het exit voor de hengelaars. Vervolgens naar de podium plaatsen.

IMG_4797.jpg

De heer Borgers pakte met 4600 gram het goud. De heer Loorbach pakte het zilver (3600 gram). En de bronzen medaille was voor de heer J. Forsten (3000 gram). Ze ruimden vervolgens alles op maar 'de mannen van het water' moesten nog wel even op de statiefoto. En dat deden deze  toppers met alle plezier.

De podium plaatsen waren voor:

  1. Brongers - 4600 gram
  2. Loorbach - 3600 gram
  3. Forsten - 3000 gram