Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumconcerten Winkler Prins Harmonie

Door Eindredactie op dinsdag, 28 maart, 2017 - 08:00

WPH2017-instrumenten_hoog.jpg
Foto Gerrit Dopper

Na het 150-jarig bestaan van Winkler Prins in 2016, is het dit jaar de beurt aan de Winkler Prins Harmonie om een jubileum te vieren. Het orkest bestaat 40 jaar. Vanwege dit jubileum geeft het schoolorkest twee concerten en wel op vrijdag 7 en zaterdag 8 april in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Het beloven twee bijzondere avonden te worden met beide keren vrijwel hetzelfde programma. Zoals u gewend bent hebben de Veendammer muzikanten weer een bijna geheel nieuw repertoire ingestudeerd. In een jubileumjaar moet er ook ruimte zijn om muziek 'uit de oude doos' te spelen. Het orkest speelt o.a. muziek uit 'The Lion King', een hit van Justin Timberlake, muziek over een vliegreis en over de Rocky Mountains en natuurlijk het muziekstuk dat speciaal is geschreven voor het 150-jarig bestaan van de school.

Vrijdagavond vult de WPH vrijwel het gehele programma. Er is zelfs een gedeelte ingeruimd voor een 'jukebox-concert'. Het publiek bepaalt daarin welke stukken er gespeeld zullen gaan worden.

Zaterdag vindt een reünie plaats voor oud-leden van WP Harmonie. Velen hebben enthousiast gereageerd en verheugen zich enorm weer eens muziek te maken. Dat betekent dat veel instrumentkoffers voor het eerst in vijf jaar weer open zullen gaan. Hier en daar zullen wat ventielen gesmeerd moeten worden en verdwijnen inmiddels beschimmelde rieten in de prullenbak. Want iedereen wil goed voorbereid zijn op het meespelen in het reünistenorkest. Dat orkest geeft zaterdagavond acte de présence. Een middagje oefenen moet voldoende zijn...

Kaarten voor het concert zijn telefonisch te reserveren bij Winkler Prins: 0598-364656. Ook kunnen kaarten per mail besteld worden: kaarten@wpharmonie.nl. Ook 's avonds aan de zaal kunt u kaarten kopen, mits deze nog beschikbaar zijn.

De toegangsprijs voor het concert op vrijdag is € 8 voor volwassen en € 5 voor kinderen en leerlingen van de WP. Voor het concert op zaterdag kosten de kaarten respectievelijk € 10 en € 7.

De concerten beginnen beide avonden om 20.15 uur.