Cor van Leeuwen wint 30e Omloop van de Veenkoloniën

Door Eindredactie op zondag, 26 maart, 2017 - 22:19

P1290473.JPG

Voor de tweede keer in zijn carrière won Cor van Leeuwen (Team Eerens Stormvogels) zaterdagmiddag in Veendam de Grote Omloop van  de Veenkoloniën / Eerens. De 36-jarige wielrenner uit Borger kwam sterk uit de laatste bocht en liet in de Verlengde van Beresteijnstraat met een machtige sprint de rest van het peloton de hakken zien. In 2011 kwam hij ook als eerste over de finish. De wielrenners Björn Bakker (NWVG) en Jaap Kooijman (De Jonge Renner) eindigden als tweede en derde.

De Grote Omloop van de Veenkoloniën is een 152 km lange wielerkoers voor de heren Edlite/Beloften, en gaat dwars door de Veenkoloniën met start en finish in Veendam. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Wielervereniging de Stormvogels.