Verslag zaalvoetbal V&Z Veendam - week 12

Door Eindredactie op zondag, 26 maart, 2017 - 11:24

In de vierde klasse is Veendam Fanatics kampioen geworden vrijdagvond.

Hoofdklasse
Futsal Topbrands zal zeker nog tot 29 maart moeten wachten om het kampioenschap te kunnen vieren in de hoofdklasse, want als die dag Beautysalon Jannie punten laat liggen is Topbrands kampioen en anders zullen ze het zelf tegen Draaijer Schilders moeten doen. Futsal Topbrands verloor met 1-3 van Osman Gazi en moet daarom het kampioenschap nog even uitstellen. Sportplein verloor met 0-7 van Cevdet en lijkt helemaal de weg kwijt te zijn. Beautysalon Jannie won met 3-11 van Draaijer Schilders en heeft nog een kleine kans om kampioen te worden, maar moet dan geen punten meer laten liggen en flink aan hun doelsaldo moeten werken.

Eersteklasse
In de eerste klasse is het bovenin erg spannen, maar ook onderin is erg spannend wie er gaat degraderen met Werkmax. Bovenin kan woensdag de beslissing vallen als MF Shipping speelt tegen Wermax en bij winst zal MF Shipping het kampioenschap kunnen vieren. Alle teams die ook nog een kleine kans hadden op het kampioenschap lieten deze week punten liggen. Kuko Kozijnen speelde met 2-2 gelijk tegen Sandra’s Hairstudio en lijkt nu overal naast te grijpen, want Riklis Kart Hair en Ciseaux D’or kunnen nog boven Kuko Kozijnen komen. Riklis Karto Hair moet no drie wedstrijden spelen en heeft twee punten minder dan Kuko Kozijnen dat nog een wedstrijd te goed heeft. Ciseaux D’or verloor van Autobedrijf Smid Meeden met 1-2 en heeft nu alleen nog kans om tweede te worden, maar zal dan de laatste vier wedstrijden wel moeten winnen. Prins Elektrotechniek won met 12-4 van Beste hypotheek en door deze nederlaag is de kans dat Beste Hypotheek nog degradeert, want JS-Viro won van degradant Werkmax met 2-5 en zal een van de twee volgend seizoen een stap terug moeten doen.

Tweedeklasse
In de tweede klasse won SWO Veendam met 4-1 van Regioisolatie en heeft nu vijf punten meer dan de naaste belager Govilla Futsal. Onderin maken nog vijf teams kans om te degraderen. Slagerij Karel Nieland won in een spannende wedstrijd met 3-2 van OLRO Workwear en heeft drie punten voorsprong op de ander teams, maar heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld en kan zich woensdag veilig spelen door te winnen van Stukadoorsbedrijf Oldenburger dat zelf won van Calker/Heikens met 5-4 dat nog een wedstrijd moet spelen en maar een punt meer heeft. Ook Gadero is nog in gevaar met vijftien punten en zal ook nog volop aan de bak moeten, deze keer werd er gelijk gespeeld tegen Riviera United met 3-3.

Derdeklasse
Wie er samen met DWS/drukkerij v.d. Kooi naar de tweede klasse gaat zal gaan tussen Statusbar en Kruit en Kramer. Statusbar won met 7-12 van Salone di Claudia dat daar mee de kans op promotie heeft verspeeld en dat Statusbar nu de beste papieren heeft voor promotie, want het heeft vijf punten meer dan Kruit en Kramer met nog twee wedstrijden te spelen. Go Kleine Panda verloor met 1-7 van Rijschool Hillenga.

Vierdeklasse
Veendam Fanatics is nu kampioen in de vierde klasse en alleen de Nick Velt twijfelde er nog aan, maar na een overwinning op Pizza in the Box is het nu definitief dat ze volgend seizoen mogen uitkomen en de derde klasse. De uitslag werd 2-8 en dat werd gevierd met veel bier en het zal wel heel laat zijn geworden. GHV/ Vastgoed won met 11-2 van v.d. Wiel en heeft nog een punt nodig in de laatste wedstrijd om zeker te zijn van promotie. Avebe zal de laatste drie wedstrijden moeten winnen en is dan nog afhankelijk van het doelsaldo. Team 49 ers verloor met 3-4 van CGKV De Kandelaar dat de laatste weken goed bezig is.

Winkler Prinscompetitie
In de Winkler Prins Competitie speelden de 14/15 jarigen en  daar is het erg spannend, want de bovenste drie wonnen hun wedstrijd. Koploper Fc. Team won met 7-2 van Sparta en heeft een punt meer dan WvankRangers dat een wedstrijd minder heeft gespeeld en maar een punt minder heeft. Dit won met 2-4 van Fc. Knudde. Fc. Kloede won met 3-2 van Zwart Wit en staat derde met een punt minder dan Fc. Team. Fc. Horsefighter won met 21-0 van het meiden team Fc. Mooiman en Woltmeijer scoorde daar achttien van.

Nieuw team
Het team van V&Z dat volgend seizoen zelf met een team wil beginnen zoekt nog een aantal spelers en deze kunnen zich bij het bestuur opgeven. Als er nog teams stoppen en daarvan spelers zijn die geen team kunnen vinden mogen ze zich aanmelden dit team. Ook nieuwe teams kunnen zich inschrijven en als men het voorschot van 125 euro heeft betaald is men zeker van deelname en anders is het bij binnenkomst van het voorschot dat telt. Er is wel ruimte voor nieuwe teams, maar als je het zeker weet schrijf je dan nu in, want dan ben je zeker.

Finale
Op 21 april is de finale van de beker en ook worden dan alle prijzen uitgereikt en dit is deze keer bij Sportplein in het Indoorcentrum.