Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen bakken pannenkoeken voor opa’s en oma’s

Door Henk Drenth op zaterdag, 25 maart, 2017 - 15:20

P1290443.JPG

Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht aan de oudere medemens te besteden. En vrijdag bleek weer het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen tijdens de Nationale Pannenkoekdag op school en op de locaties.

P1290429.JPG

De Ommewending had in school een pannenkoekrestaurant geopend, en werden met de zelfgebakken pannenkoeken uitgebreid de opa’s en oma’s in het zonnetje gezet. Daarnaast zijn leerlingen op locatie aan de bak geweest bij Zorggroep Meander, dit alles onder het motto “Jong bakt voor oud”.

_DSC4388.JPG

Bewoners van De Breehorn en van Begeleid Wonen aan de Koppiusstraat werden door de leerlingen ook op een lekkere pannenkoekenlunch getrakteerd. In het Kookcafé van het Dorpshuis Molenwiek rook het er eveneens heerlijk naar gebakken pannenkoeken. Met behulp van de vrijwilligers is men daar volop aan de bak geweest voor in totaal 200 pannenkoeken, en mogelijk nog meer.

IMG_1007 res.JPG

Alle klassen van De Ommewending hebben met in totaal 65 kinderen aan de actie meegedaan. In de school zijn voornamelijk de eigen opa’s en de oma’s getrakteerd. Er word wel vaker gekookt in de twee keukens van de school, voor leerlingen is dat niet ongewoon. Maar tijdens de Pannenkoekdag is het een heel speciaal feestje waar iedereen van geniet. Er is groot uitgepakt met veel voorbereiding. Op de locaties vinden de ouderen het bezoek van de kinderen heel erg leuk.

_DSC4366.JPG

Kleuters zijn bij de Pannenkoekdag met het spelen van bordspellen met de ouderen betrokken geweest. Bij de klassieke en de nieuwere “analoge” bordspellen wordt er samen gespeeld. Er moet overlegd worden en dat komt het sociale aspect ten goede.

IMG_0270.JPG

In Woonzorgcentrum Veenkade zijn 10 leerlingen van de Winkler Prins en 22 leerlingen van CBS Het Baken uit Westerlee aan de bak geweest. Voor 10 huiskamers met 150 bewoners hebben zij zo’n 300 tot 400 pannenkoeken gebakken. Waarbij de mobiele keuken werd ingezet die naar de verschillende afdelingen kan worden gereden.

IMG_0289.jpg

De leerlingen van de Winkler Prins zijn 14, 15 en 16 jaar oud en volgen de opleiding Zorg en Welzijn. De Veenkade heeft een samenwerkingsverband met de Winkler Prins, en de Nationale Pannenkoekdag past mooi daarin. Elke week zijn er 2 leerlingen van Zorg en welzijn aanwezig.

_DSC4415.JPG

De Nationale Pannenkoekdag is een feestje voor jong en oud met oer-Hollandse, zelfgebakken pannenkoeken.