Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw bij Rendez-Vous - t/m 13 mei

Door op zondag, 19 maart, 2017 - 10:38

_3130080.jpg

Na de succesvolle expositie van de Sociëteit Drentse Kunstenaars uit Hoogeveen e.o. is het weer tijd voor iets nieuws. Kunstvormen als houtsculpturen, keramiek, beeldhouwwerk en schilderijen staan op het programma. We laten enkele getalenteerde amateurkunstenaars/exposanten uit Veendam en omgeving aan het woord.

Erica de Vries komt uit Muntendam. Heeft daar een eigen atelier en geeft workshops schilderen en keramiek, maar is hier vertegenwoordigd met beeldhouwwerk. Een albasten schaal “Klaproosschaal” en een vrouwenfiguur van speksteen springen eruit.

Aafke Pierik  uit de Wildervanksterdallen schildert voornamelijk met olieverf. Zij is een van de vaste exposanten bij Rendez-Vous én vrijwilligster. De werken op doek – mensfiguren en het gelaat op paneel (hout) én de be- en geschilderde échte broeken zijn zeker eyeopeners. Ze schildert al meer dan 20 jaar en heeft veel geleerd van Jaap Geerling – Borgercompagnie – waarmee zij ook samen een atelier gehad heeft.

Voor oude autoliefhebbers heeft Henk Bult - Nieuwe Pekela - iets bijzonders vervaardigd. Hij heeft twee delen van een échte Bugatti beschilderd. Heel bijzonder. Maar… hier zit een heel verhaal aan vast. Ook andere schilderwerken met motoren en auto’s vallen op.

Hendrik Bakker werkt met hout. Een houten jasje, een schoen, verschillende schalen, een nijlpaard en een eekhoorn staan tentoongesteld. De tekening in het hout maakt ieder stuk uniek. Henk werkt het liefst met lindehout. Het is goed dicht en zacht. Uren en uren is hij bezig met één werkstuk. Met zijn 88 jaar de nestor van de exposanten!

Siem de Vries Wildervank heeft olieverf en acrylschilderijen hangen van zijn vader, voornamelijk landschappen. Hij heeft nog zo’n 250 werken van hem. Simon de Vries is bij ouderen nog wel bekend als een van de oprichters van “Het Palet” was een zeer verdienstelijke kunstschilder. Het is zonde zijn als deze werken verloren zouden gaan.

_3130051.jpg

Agnes Frikken uit Scheemda kiest elk jaar voor een thema in haar werk. Nu is het het reepjesproject. Vorig jaar was het met slurven. Met keramisch werk in fraaie vormen en geglazuurd met zgn. restglazuren mag dit werk zeker gezien worden. Werkt al 8 jaar met klei. Zij exposeert samen met de meeste anderen voor het eerst bij Rendez-Vous.

Ingrid Muis uit Winschoten is begonnen als pottenbakker. Nu is vrij werk haar ding. Keramiek, geglazuurd met kobalt en fraaie namen als kraagvaas, met cape en sierlijkheid vragen om aandacht.

Wil Reinds - Veendam – werkt eveneens met klei. Een speciale techniek van bakken is die van naked raku. Het resultaat mag er zijn. Ook haar figuren, waarbij ze stoffen mee boetseert in de klei, zijn bijzonder. Tijdens het bakken verbrandt de stof. Wat achterblijft is uiterst kwetsbaar.

Janneke Kraai is naast een van de mede organisatoren ook kunstschilder. Haar grote liefde is het abstracte werk. Landschappen of bijvoorbeeld het noorderlicht worden door haar op karakteriserende wijze weergegeven.

Ingrid Oppers uit Zuidbroek schildert dieren, maar ook Borgerswold in winterse sferen. Naast werk op doek heeft cadeaupapier haar interesse.

Greetje van der Land - Veendam – zit qua stijl in de richting van het impressionisme. Ook stillevens als een “gewone” stoel geeft ze heel realistisch weer.

Voor meer informatie zie: www.galerierendezvous.weebly.com of bel:
Janneke Kraai  - 06 517 215 80 
Wilma Kruizinga - 06 250 654 22 

Loop eens binnen op vrijdag- of zaterdagmiddag van 12.30 uur – 17.00 uur op Promenade 25.