Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaalvoetbal V&Z Veendam - week 10

Door Eindredactie op zondag, 12 maart, 2017 - 10:54

V&Z_Veendam.png

Op 21 april is de bekerfinale en ook de uitreiking van alle bekers aan de kampioenen en topscoorders en dit zal zijn in het Sportplein.

Dit jaar bestaat V&Z Veendam 60 jaar en zal er binnenkort een begin worden gemaakt met het jubileumtoernooi. Voor dit toernooi hebben zeg 26 teams aangemeld. In de beker werden deze week de laatste wedstrijden van de kwartfinales gespeeld en op 7 april zijn de halve finales. De uitslagen van deze wedstrijd zijn: SCA Hygiene – Cevdet werd 3-9, Beautysalon Jannie – Kuko Kozijnen werd 5-3. MF Shipping – Calker/Heikens werd 7-2 en Ciseaux D’or – Osman Gazi werd 2-8. Op 7 april speelt Beautysalon Jannie tegen  MF Shipping en Cevdet tegen Osman Gazi.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse is zo goed als de kampioen bekent, want Cevdet speelde gelijk tegen Osman Gazi en heeft tien punten achterstand op Futsal Topbrands en de enige die nu nog een heel kleine kans heeft is Beautysalon Jannie, maar dan moet Futsal Topbrands de laatste drie wedstrijden verliezen en zal Beautysalon Jannie alles moeten winnen en ook nog veel zal moeten scoren, want het doelsaldo is veel ook nog veel minder.

Eersteklasse
Autobedrijf Smid won in de eerste klasse met 6-0 van Sandra’s Hairstudio en het lijkt erop dat ook dit team niet wil promoveren. De topper tussen MF Shipping dat eerste staat en nummer drie Kuko Kozijnen werd met 3-2 gewonnen door MF Shipping en door de zege is promotie wel erg dichtbij voor MF Shipping en zal Kuko Kozijnen samen met Riklis Karto en Ciseaux D’or moeten vechten om de tweede plaats.

Tweedeklasse
In deze klasse is het erg spannend. Want daar strijden nog drie teams om promotie, maar ook onderin is het hier nog niet beslist welke twee teams zullen degraderen. Govilla Futsal is de nummer twee en speelde met 4-4 gelijk tegen SWO Veendam, dat bovenaan staat en vijf punten voorsprong heeft en zes punten op Futsal ECH dat twee punten liet liggen door gelijk te spelen tegen Regioisolatie met 3-3. Onderin lijkt het voor Stukadoorsbedrijf Oldenburger een verloren zaak door met 2-4 te verliezen van naaste concurrent OLRO Workwear. Slagerij Karel Nieland lijkt zich zo goed als veilig hebben gespeeld door met 7-3 te winnen van Gadero wat ook nog niet veilig is. Calker/Heikens is nu één na laatste, want het verloor met 2-7 na een 2-0 voorsprong Riviera United.

Derdeklasse
In deze klasse zal DWS/Drukkerij v.d. Kooi zeer waarschijnlijk kampioen worden, maar wie ermee gaat promoveren blijft spannend en Statusbar heeft de beste papieren. Want het won met 3-1 van Just 4 Kidz en heeft drie punten en een wedstrijd minder gespeeld dan Salone di Claudia, dat verloor van runner up Kruit en kramer met 4-2. Rijschool Hillenga won met 4-1 van Afterbeat.

Vierdeklasse
In deze klasse won Avebe met 2-10 van v.d. Wiel en Van Ringh – Fc. Titanium werd 1-4 en Pizza in the Box verloor van Team 49 ers met 1-3.

Winkler Prins competitie
In de Winkler Prins competitie speelden de 14/15 jarigen hun wedstrijden en daar verloor koploper Fc. Team met 3-5 van WvankRangers dat nu een punt minder heeft, maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld. Fc. Knudde won met 2-1 van Zwart Wit en daar kreeg Bakema geel en was daar niet blij mee, want hij ging nogal te keer tegen de organisatie en zal zeker op worden aangesproken op een rustig moment. Het was ook een duel tussen twee teams uit Muntendam en dan wil je niet verliezen. Sparta boekte de eerste overwinning door met 0-12 de meiden te verslaan. Fc. Kloede verloor dure punten tegen Horsefighter, want als ze deze hadden gewonnen stonden ze bovenaan.

Dus kunnen we wel zeggen dat de komende week er nog een aantal spannende wedstrijden zijn te verwachten en niet alleen om het kampioenschap en promotie, maar ook om de degradatie. Nieuwe teams kunnen zich ook weer aanmelden en ook V&Z gaat waarschijnlijk met een team spelen in de competitie en zoekt ook nog spelers en als er nog voetballers zijn die geen team hebben of kunnen vinden kunnen bij ons terecht.