Overslaan en naar de inhoud gaan

Bruincafé en zalencentrum Het Raadhuis
in Wildervank geopend

Door Henk Drenth op zaterdag, 11 maart, 2017 - 18:34

IMG_0050.JPG

Na meer dan een jaar keihard werken kon de deuren worden geopend van party- zalencentrum en bruincafé Het Raadhuis. De naam is uit een publieksprijsvraag naar voren gekomen. Het verwijst naar het vroegere gemeentehuis van Wildervank dat in het naastgelegen gebouw was gezeteld, en naar de Raadhuisstraat. Na 5 jaar leegstand heeft het voormalige horecabedrijf Boelens een waardige opvolger gekregen. In 2011 heeft Boele Boelens door aanhoudende dalende omzetten noodgedwongen met het familiebedrijf, dat 70 jaar heeft bestaan, moeten stoppen. Voor Wildervank was de sluiting een teloorgang. André Roossien wilde weer leven in de brouwerij, en het monumentale pand weer een bestemming geven.

IMG_0040.JPG

Zaterdagmiddag heeft wethouder Velema het Partycentrum Wildervank van André en Francisca geopend. Dat deed hij met het doorknippen van een lint. Daarbij geassisteerd door Jasmien, de kleindochter van André en Fransisca.

IMG_0066.JPG

Velema overhandigde André een ingelijste zwart-wit foto van het pand uit de tijd van Boelens. Van Pé Langen kreeg hij een oude prent van een zaaiende boer met een stichtelijke tekst overhandigd. Aan beide zal ongetwijfeld een mooi plekje worden gegeven.

IMG_0271.JPG

Na de opening kon het café en de zalen worden bezichtigd. Bijgestaan door familie, vrienden en vrijwilligers heeft het café een heel andere uitstraling gekregen. Het ziet er fantastisch uit. De bar is uit de Sprookjeshof afkomstig. De tweede bar bij de zaal is naar voorbeeld van een klein overgebleven gedeelte van de bar van Boelens nagebouwd. Het biljard komt van een café uit Westerlee. Via Marktplaats is een antieke schouw uit Tiel gehaald. De inventaris is geheel passend in de sfeer van een bruin café.

IMG_0128.JPG

André en Francisca vonden het geweldig dat ze zoveel bezoekers mochten ontvangen in hun nieuwe horecazaak. Aan de tafels en aan de bar zat het als vanouds gezellig vol. Het heeft hen goed gedaan. Ze zien graag dat het café een buurtfunctie gaat krijgen. Verenigingen zijn welkom, en iedereen die iets te vieren heeft. Het café is van woensdag tot en met zondag los. En er zullen regelmatig muziekavonden worden gehouden.

IMG_0396.JPG

Tijdens de openingsdag trad ‘s avonds in de grote zaal FleX op, bestaande uit toetsenist/zanger Edwin Entjes en zangeres Geralda van der Veen. Diverse Top 40 hits in het Nederlands en Engels werden ten gehore gebracht. Ook als vanouds was de "Boelens" zaal weer goed gevuld. 

Gerelateerd artikel:
Van voormalig Partycentrum Boelens naar bruin dorpscafé