Regio

Boekenweek 2017: Connie Palmen geeft lezing



Lezing Connie Palmen.jpg

In het kader van de Boekenweek geeft Connie Palmen – schrijfster van het Boekenweekessay 2017 – dinsdag 28 maart om 20.00 uur een lezing in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april staat Nederland een week lang in het teken van de Boekenweek. Onder het thema ‘verboden vruchten’ schreef Connie Palmen het essay ‘De zonde van de vrouw’. Op uitnodiging van Bibliotheek Stadskanaal bezoekt de schrijfster dinsdag 28 maart Theater Geert Teis. Palmen leest voor uit eigen werk en zal daarbij worden geïnterviewd door Annette Timmer, onder meer bekend van RTV Drenthe en De Literaire Hemel. 

‘De zonde van de vrouw’
In het Boekenweekessay ‘De zonde van de vrouw’ onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Vinden de vrouwen de originaliteit die hen apart zet en hen scheidt van de gemeenschap, niet zelf ook een zonde waarvoor ze bestraft moeten worden? Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in ‘De zonde van de vrouw’ iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

De lezing op dinsdag 28 maart begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theatergeertteis.nl . De entree bedraag € 12,50 per stuk (€ 10,- op vertoon van een bibliotheekpas).