Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer zorginstellingen en Winkler Prins in actie tijdens NLdoet

Door Eindredactie op vrijdag, 10 maart, 2017 - 17:00

IMG_6196.jpg

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het NLdoet van het Oranjefonds. Vrijwilligers in heel Nederland steken dan de handen uit de mouwen. Ook alle zorginstellingen in Veendam doen hier aan mee. Samen met leerlingen van de Winkler Prins bezorgen ze de bewoners een gezellige middag of avond.

IMG_6213.jpg

Vrijdagmiddag gebeurde dat in de Breehorn, Veenkade en het AG Wildervanck. Leerlingen van de Winkler Prins maakten hapjes voor alle bewoners en deelden deze uit. Vrijdagavond was Huize Sint Franciscus aan de beurt, daar trad ook nog een shantykoor op.

IMG_6218.jpg

Zaterdagmorgen gaan vrijwilligers de terrassen opfleuren bij de Veenkade en met bloemen zomerklaar maken.

IMG_6193.jpg

Zaterdag steken ook drie wethouders van de gemeente Veendam de handen uit de mouwen. Zij gaan bij het Veenkoloniaal Museum in Veendam turfschip De Ebenhaëzer weer spik en span maken. Het turfschip wordt opgefrist. De roef wordt schoongemaakt. De zijkanten van de ‘huidgangen’ en spanten worden in de lijnolie gezet.

IMG_6223.jpg

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.