Wildervank niet sterk in afronden in duel tegen Muntendam

Door op maandag, 6 maart, 2017 - 06:11

Door Jacob Kuipers

De wedstrijden tegen de voetbalvereniging Muntendam kon je altijd van genieten en er was boordevol spektakel aanwezig. Maar afgelopen zondag kon je van dit alles niks zien. Het was niet zo dat het een vervelende wedstrijd was maar de 'spetters' vlogen er niet af. En dat is wel eens anders geweest aan de Zuiderstraat in het handelsdorp. In de laatste fase van de tweede helft gingen alle 'registers' open bij Wildervank, maar het 'heilig vuur' was er deze middag niet. Aan het einde van de match stond er een 2-2 op het scorebord. Qwa kansen had Wildervank moeten winnen, maar het 'lederen monster' wilde niet wat Wildervank wilde: eindigen tussen de palen, lat en het net.

De eerste speldenprik kwam van Wildervank. Na vier minuten gingen de Muntendammers in de fout. En de razendsnelle Ewoud Wolf 'rook' het gevaar. Maar het liep uiteindelijk goed af voor Muntendam. Zes minuten later was het weer die dekselse Wolf die een hoofdrol opeiste. Hij kreeg een behoorlijke kans maar zijn vizier had hij niet goed afgesteld. En de laatste gordel van Muntendam had de grootste moeite om de snelheidsduivel in toom te houden. Muntendam moest in die fase even op adem komen want dit hadden ze zo snel niet verwacht.

Na een kwartier spelen dacht Muntendam waarschijnlijk dat ze zich voor eigen publiek niet zomaar moesten laten weg spelen. De ploeg van oefenmeester Nieborg kwam op stoom. En het waren Eddie Schoenmaker en Pascal Oldenburger die de 'vesting' van Wildervank deden wankelen. De eerste 15 minuten ging gelijk op, al had Wildervank een beetje meer dreiging. Na 20 minuten spelen gingen de supporters van Muntendam er even goed voor staan. Een hoekschop van Vasse en Melvin Hesselink nam het leer en één keer op de 'pantoffel'. Maar Wildervank doelman Bakker was de reddende engel”.

Na 6 minuten spelen was er weer een miraculeus moment. 'Spielmacher' Paul Tuntelder nam een vrije trap op het middenveld en de Muntendammer doelman Spijker moest al zijn keeperstalenten aanspreken om het 'lederen monster' buiten de palen te houden. Daarna kwam er een drinkpauze en dat had natuurlijk niks met het weer te maken. Het was een Muntendam-speler die verzorgd moest worden. Maar de spelers namen gretig gebruik van dit moment. Lekker een beetje water door de keel spoelen. Menig Muntendammer zou zeggen, “geef mie mor'n pot bier”. Maar ja, je bent sportman of niet.

Na bijna een half uur spelen was het Wildervanker Nick Kamst die vanaf rand 16 meter de Muntendammer doelman aan het wankelen bracht. Maar Muntendam doelman Spijker had een formidabele redding in huis. De thuisclub hield 'het gas' erop en Wildervank moest alle 'zeilen' bijzetten om de vijand tegen te houden. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft was het Wildervanker Nick Siebring (43ste minuut) die onverwachts de 0-1 op het bord zetten. En dat was ook de ruststand. Na de thee moest Wildervank tegen de wind in spelen en dat ging ze goed af. Maar niet met het gewenste resultaat.

Maar voor het zover was kreeg Muntendammer Eddie Schoenmaker een grote kans. Had 1-1 moeten zijn. Wildervank zwijnt dus. In de 55ste minuut kwam Muntendam op gelijke hoogte. Lieben ging een combinatie aan met Vasse en laatst genoemde scoorde de 1-1. En dat was in de 55ste minuut. Maar er kwam langzaam aan 'licht in de duisternis' voor Wildervank. Muntendammer Oosting verdedigde slecht uit en Wildervanker Nick Siebring kreeg grote kansen. Maar ze werden allemaal om 'zeep' geholpen. En ook Nick Kamst deelde in de malaise. Hij kreeg de bal op de voet en haalde rakelings uit, zonder dat de bal de grond raakte.

In de 81ste minuut schoot Muntendammer B. Weerman in eigen doel en dat bracht Wildervank in een zetel: 1-2. Maar de strijd was nog niet gestreden. Want vooral de laatste meters naar de eindstreep waren van groot belang. Maar toch moesten de bezoekers oppassen. En in de 75ste minuut was het weer 'bingo' voor Muntendam. Muntendammer Vasse schoot de 2-2 binnen. Zes minuten voor het eindsignaal van de goedleidende scheidsrechter Bierma, was het Wildervanker Ewout Wolf, die een voorzet gaf en maatje Nick Siebring mistte weer. En het bleef 2-2.

Wildervank-leider Siebring na afloop van de wedstrijd: “Wij zijn niet tevreden. De kansen die we hebben gecreëerd in de tweede helft hadden we moeten maken en we hadden moeten winnen”.