Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaalvoetbal V&Z Veendam – week 9

Door Eindredactie op zondag, 5 maart, 2017 - 11:10

V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
In de hoogste klasse won Cevdet met 6-0 van Clias- van der Laan verzekeringen. En blijft daarmee op de tweede plaats staan. Futsal Topbrands won reglementair met 5-0 van Sportplein. Sportplein kon geen team op de been brengen. Omdat Veendam 1894 op vrijdagavond een oefenwedstrijd moest spelen. Aangezien er drie spelers van Sportplein waren die, die bewuste avond voor Veendam uitkwamen. Beautysalon Jannie moest in het strijdperk treden tegen Osman Gazi. Het werd 10-0 voor Jannie. Dat kwam mede omdat Osman Gazi niet compleet was. En aangezien Beautysalon Jannie wel op óórlogsterkte was en ook een ingespeeld team is. De mooiste goal werd gemaakt door Jannie-speler Tieks die een voorzet in éénmaal op de 'slof' nam en onhoudbaar in de goal vloog.

Eersteklasse
Spannend blijft het in deze klasse en waarschijnlijk tot het eind van de competitie. MF Shipping heeft nog steeds de beste kansen op het kampioenschap, want nu werd Beste Hypotheek aan de 'slachtbank' genageld. MF Shipping won dus met 10-5. MF Shipping begon goed aan de wedstrijd en stond vrij snel met 3-0 voor. Maar Beste Hypotheek kwam toch nog weer op gelijke hoogte: 3-3.Daarna begon de machine van MF Shipping op toeren te komen en liep de voorsprong snel op. Shipping-speler M. Jager scoorde vier keer. Ciseaux D'or haalde fors uit en won met 6-2 van Kuko Kozijnen. Zelfs met twee spelers op het strafbankje bij Ciseaux D'or lukte het Kuko Kozijnen niet om te scoren. Kuko Kozijnen speler D. Doddema kreeg aan het eind van de wedstrijd nog twee keer geel en dus rood. En hij kon het strijdtoneel verlaten. Door deze nederlaag staat Riklis Karto tweede door te winnen van Werkmax met 4-2. De eerste vijf teams in deze klasse maken nog kans op promotie. De komende weken staan er nog een paar top-wedstrijden op het progamma.

Derdeklasse
In deze klasse stond er een wedstrijd tussen de nummers één en drie op het progamma. DWS versloeg Drukkerij Reinier van de Kooi met 5-1. Door deze zege zal DWS volgend seizoen zo goed als zeker in de tweede klas spelen. Om plek twee zal et best nog wel spannend worden. SCA Hygiene 1 won met 5-2 van Just 4 Kids. Just 4 Kids is door deze nederlaag zeker van degradatie. Ze hebben in deze competitie nog geen wedstrijd gewonnen.

Vierdeklasse
Veendam Fanatics speelde tegen Team 49 érs en wonnen met 4-0 en ligt nog steeds op koers voor het kampioenschap. CGKV De Kandelaar blijft maar winnen de laatste wedstrijden. Nu werd werd SCA Hygiene 2 met 7-4 aan de kant gezet en Wiering scoorde er vier- van de zeven goals.

Winkler Prins competitie
In de Winkler Prins competitie speelden de jongste spelers hun wedstrijden en daar won koploper Annie Fc nipt van De Wuppies met 2-3. Fc. Pro won van Pino Fc met 0-7 en blijft twee punten achter op Annie Fc. Fc Badslipper won vrij simpel van Fc Trekvogel en daar scoorde Andrezejewski 7 goals. BrasUnited won met 0-14 van de Vuurvreters, maar Vuurvreters had maar drie spelers tot hun beschikking. De andere jongens hadden geen zin, want ze hadden al een toernooi gehad in Leek en gingen liever een patatje eten in het centrum van Veendam. De organisatie zal deze jongens er op aanspreken en dat zal zeker gevolgen hebben.