Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatieavond over hoogbegaafdheid
Winkler Prins Veendam

Door op maandag, 27 februari, 2017 - 12:03

Foto Getalenteerd of hoogbegaafd.jpg

Platform HB Veendam organiseert voor donderdag 16 maart van 18.00-20.30 uur een informatie- en workshopavond over (hoog)begaafdheid in de Winkler Prins locatie Pinksterstraat. Ouders, kinderen, leerkrachten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

“Met de informatie- en workshopavond willen we meer aandacht vragen voor hoogbegaafdheid in onze regio,” vertelt Daniëlla Guikema, specialist hoogbegaafdheid, namens Platform HB Veendam. “Hoogbegaafdheid is lange tijd gezien als een luxeprobleem. ‘Die kinderen komen er zelf wel’ was het idee. Ondertussen weten we dat hoogbegaafden regelmatig tegen problemen aanlopen, juist doordat ze zo slim zijn. Deskundige begeleiding, thuis en op school, helpt deze kinderen het beste uit zichzelf te halen.”

Hoofdspreker tijdens de avond is kindercoach Inge Corstiaans, die landelijke bekendheid geniet als mindset-specialist. Na haar lezing kan het publiek kiezen uit 9 verschillende workshops in 2 rondes. De onderwerpen zijn gevarieerd: van een stoomcursus hoogbegaafdheid en de ervaringen met plusklassen tot wetenschappelijke proefjes voor kinderen.

Wat kunnen we betekenen voor hoogbegaafde kinderen?
De avond wordt georganiseerd door Platform HB Veendam, dat in 2014 op initiatief van het Centrum Jeugd en Gezin werd opgericht. In het platform vinden vertegenwoordigers van basisscholen, het voortgezet onderwijs, de hulpverlening en andere organisaties op het gebied van hoogbegaafdheid elkaar. Centraal staat de vraag: wat kunnen wij samen betekenen voor hoogbegaafde kinderen in de gemeente Veendam?

“Achter de schermen is er al veel tot stand gekomen op het gebied van kennisdeling en -ontwikkeling,” vertelt Guikema. “Hierdoor kunnen we hoogbegaafde kinderen beter ‘bedienen’. Veendam loopt hiermee echt voor op andere gemeenten. Met de informatie- en workshopavond treden we voor het eerst naar buiten. Vooralsnog zijn we het enige evenement in de provincie Groningen tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid. Aanmeldingen voor onze workshop- en informatieavond komen dan ook vanuit de hele regio. Ouders en kinderen vinden het interessant, maar ook intern begeleiders en leerkrachten.”  

Deelname aan de avond “Getalenteerd of hoogbegaafd?” is gratis. Belangstellenden dienen zich wel van tevoren aan te melden via hbconferentie@gmail.com. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de scholengroepen Opron, Primenius en VCO, Winkler Prins en het Stichting Wildervank Fonds.