Overslaan en naar de inhoud gaan

Collecteweek Amnesty International 5 t/m 11 maart 2017

Door Eindredactie op zondag, 19 februari, 2017 - 21:00

“Ik wil alle mensen die zich voor mij hebben ingezet enorm bedanken. Dank dat jullie door bleven vechten. Blijf doorgaan met dit prachtige werk, het vechten voor anderen.“ Yecenia Armente uit Mexico zat vier jaar gevangen nadat ze, na vijftien uur lang gemarteld te zijn, een moord bekende die ze niet had begaan. Ze kwam vrij, mede nadat Amnesty International actie voor haar voerde.

Geef om vrijheid
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2017 voor de vijftiende keer een landelijke collecte. Ook in de gemeente Veendam zullen van 5 tot en met 11 maart collectanten weer de straat opgaan. Vorig jaar gingen in heel Nederland 17.000 collectanten langs de deuren en werd er 1,5 miljoen euro opgehaald voor het werk van Amnesty.

Missie van Amnesty
Amnesty International wil een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert actie tegen die schendingen. Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen.

In Veendam zijn altijd nieuwe collectanten welkom. Als u geïnteresseerd bent kunt u voor meer informatie bellen met de coördinator Greetje Hoeksema: telefoon 0598-613399.