Nieuws, Bogdike

Alle hens aan dek voor Stichting Bogdike Veendam



13640895_1076132129120239_2009793484775214759_o.jpg

Be Wever (achterste rij, tweede van links) nog niet vergeten!

Bé Wever heeft gevraagd aan de andere Bogdikers om zijn werk voort te zetten. Dat hebben ze beloofd en dat gaan ze dus doen!

Na een periode van bezinning en nog het een en ander af te handelen rond zijn uitvaart, is het nu alle ‘hens aan dek’ voor Bogdike. Er is een nieuw dagelijks bestuur, penningmeester Edwin Edens en Bijka Scholtens secretariaat. Een nieuwe voorzitter is nog niet gevonden. Haast heeft dat niet. Bogdike is op zoek naar iemand die past in het team, bekend is in de muziekwereld en de doelstelling kan uitdragen.  

Verder is er nu een Commissie Fondswerving/Overheidscontacten en een Commissie Evenementen met daaronder negen werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor de evenementen die in 2017 op het programma staan. En die kunnen meteen aan de slag want het eerste evenement staat gepland op zaterdag 27 mei, het Singer Songwriter festival. Daarna volgt op 17 juni het 60&70 festival, 1 juli de buiteneditie Night of the guitars (ovb), 22 juli Bog&Roll, 26 augustus BogBlues, 2/3 september Pruiverij/Oetmaarkt en het seizoen wordt op 30 september afgesloten met de Streektoaldag.

Deze zomer ook twee evenementen voor kinderen in samenwerking met Summerfun, Fun to Feest, Kindercentrum Hoi Pippeloi en Scouting Veendam. Op 15 juli de Sprookjesdag en 9 september Hee doe kloune en kameroadjes. Een aantal evenementen zijn samengevoegd zoals de Goocheldag, want die kan prima samen met de Sprookjesdag.

De Bogdike evenementen zijn altijd gratis toegankelijk maar moeten natuurlijk wel betaald worden. Inmiddels is er een begroting gemaakt en een verzoek tot subsidie ingediend bij de gemeente Veendam en Stichting Wildervank Fonds. Ook zoekt Bogdike sponsors. Naast een aantal vaste sponsors zijn nieuwe van harte welkom. Bedrijven die Bogdike willen helpen mogen contact opnemen.

Nodig is ook dat de Veendammers en niet Veendammers meedoen. Daarom is het juist nu nodig dat iedereen die Bogdike een warm hart toedraagt, lid worden van de Friends of Bogdike. Een lid van deze club steunt de stichting financieel. De bijdrage is jaarlijks (minimaal) €35,-. Daarom: Help het werk van Be voort te zetten en wordt lid van Friends of Bogdike. Aanmelden kan via email bijka@netvisit.nl o.v.v. je naam, adres, postcode en woonplaats. Eens per jaar wordt er een Friends of Bogdike avond georganiseerd, voor een FOB-lid gratis toegankelijk. Het feest der gelijkgestemden: het Be Wever feest.

Bogdike maakt geen gebruik meer van het pandje Kerkstraat 2, maar is teruggekeerd naar cultuurcentrum vanBeresteyn. Het bestuur is in gesprek met de nieuwe directeur Jos Kraan over verdere samenwerking. Ook werken ze nauw samen met Bruisend Centrum Veendam en Ondernemers Veendam Centrum.