Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Spelde en Mia van Selling van de Winkler Prins
uitgeroepen tot Veendammers van het Jaar 2016

Door Eindredactie op donderdag, 16 februari, 2017 - 11:07

IMG_5453.jpg

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gebouw van de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan zijn de ‘Veendammers van het Jaar 2016’ bekend gemaakt. De keuze van de jury, onder voorzitterschap van Ankie Beenen, is dit jaar gevallen op Henk Spelde en Mia van Selling.

Jubileumweek Winkler Prins
De jury heeft na zorgvuldige afweging besloten de titel van Veendammer van het Jaar 2016 toe te kennen aan twee personen. Zij staan voor een grote groep mensen die betrokken waren bij een groots evenement dat in 2016 heeft plaatsgevonden. En waaraan bijna drie jaar hard is gewerkt; het 150-jarig jubileum van Scholengemeenschap Winkler Prins. Het uitgangspunt was dat het een week zou worden waar zoveel mogelijk mensen bij betrokken zouden zijn. En dat is gelukt. Het werd een groots feest van en voor Veendam, de regio en ver daarbuiten.

Veendammers van het jaar 2016
Zowel Henk Spelde als Mia van Selling zijn beiden in 2013 en 2014 gestopt met werken, maar waren bereid om zich vol in te zetten voor het 150-jarig Jubileum van hun Winkler Prins. Zij hebben het verdiend en in deze twee mensen wilde de jury graag alle andere mensen eren die zich belangeloos hebben ingezet om het jubileum tot een succes te maken.