Overslaan en naar de inhoud gaan

Huize Bier Makelaars start kantoor in Annen

Door op dinsdag, 14 februari, 2017 - 10:30

RoaldBier.jpg

Makelaar Roald Bier is na ongeveer 20 jaar in dienst- betrekking te hebben gewerkt voor zichzelf begonnen. Zijn makelaarskantoor van Huize Bier Makelaars zit gevestigd in de voormalige tandartsenpraktijk aan de Kruisakkers 39a in Annen. ,,De regio van Aa en Hunze is nog een groeimarkt en het is een prachtig gebied om in te werken”, aldus Bier.

​Roald Bier heeft bijna 20 jaar ervaring als makelaar en taxateur. Hij werkte voor verschillende werkgevers. De laatste elf jaar deed hij dat bij Lamberink Woningmakelaars  in Zuidlaren. ,,Ik heb daar met veel plezier gewerkt. Ik had alle vrijheid, leuke collega’s, maar toch gaat het ondernemersbloed kriebelen  om als zelfstandige aan de slag te gaan. Nu werk ik nog steeds hard, maar geeft het mij extra energie en is het van jezelf.”

Huize Bier Makelaars is ontstaan door een overname van Mijn Makelaar Leeuwis de Poel. Ik kon de portefeuille overnemen van deze Veendammer makelaar. Ik ben vervolgens de samenwerking aangegaan met Huize Makelaars in Assen en Stadskanaal, vandaar de naam Huize Bier Makelaars. Met drie  vestigingen  bestrijken we nu een groot aansluitend werk- gebied in Groningen en Drenthe. Alle Huize Makelaars-vestigingen zijn aangesloten bij de NVM, een garantie voor kwaliteit en deskun- digheid.”

Bier stopte in september bij Lamberink. ,,Ik ben eerst als freelancer aan de slag gegaan. In december heb ik het NVM-lidmaatschap overgenomen en in januari ben ik in het kantoor in Annen getrokken. ,,Mijn werkroots liggen in deze regio en er zit geen makelaarskantoor meer in het dorp. Ik denk dat inwoners van het dorp liever een plaatselijke makelaar hebben, dan een makelaar uit een andere   regio.  Niet   alle  gebieden zijn hetzelfde. Daar zit een wereld van verschil in. En ook geen huis is hetzelfde. De variatie is het aan trekkelijke van ons vak en je hebt met mensen te maken. Dat maakt het  ook leuk.”

Het moment om voor zichzelf te beginnen is niet ongunstig gekozen. De woningmarkt trekt weer aan. ,,Vanaf eind 2008 tot 2014 hadden we met een dalende markt te maken, gelukkig is het tij gekeerd en kunnen we weer positief vooruit kijken, dat maakt het voor ons makelaars ook een stuk leuker.”

Bier profiteert ook van het herstel van de woningmarkt. ,,Ik heb in deze korte tijd al vijf woningen verkocht. Daar was ook een woning bij van een gescheiden vrouw. Ze had haar woning al vijf jaar te koop staan en is nu super- blij dat ze haar woning heeft ver- kocht en verder kan met haar leven.Van dergelijke succesverha- len kan ik genieten. En ik merk dat het gevoel anders is nu ik voor mijzelf ben begonnen. Het is alle- maal erg persoonlijk, je weet altijd met welke makelaar je con- tact hebt, wat bij een groter bedrijf natuurlijk de vraag blijft.” Volgens Bier zit daar ook de kracht van zijn makelaarskantoor.

Het gaat om een nieuw kantoor met al bijna 20 jaar ervaring. En omdat het om een startende portefeuille gaat is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ik ga dan ook graag bij de mensen langs voor een vrijblijvend verkoopadvies. Tevens heb ik goede contacten met verschillende deskundige hypotheekadviseurs. Op deze manier blijven de lijnen kort en kunnen wij een totaal advies op maat bieden wanneer het gaat om de aan- of verkoop van een woning.”

Huize Bier Makelaars zit gevestigd aan Kruisakkers 39a in Annen. En is bereikbaar via 0592- 481976, 06-40635118 of r.bier@huizemakelaars.nl Informatie is ook te vinden op huizebiermakelaars.nl.