Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkzaamheden wegens verdubbeling en verbreding N366

Door op dinsdag, 14 februari, 2017 - 20:00

Stremmingen kapwerkzaamheden Veendam-Alteveer_1.gif

N366 drie weekenden dicht tussen Veendam en Alteveer

Vanaf vrijdag 17 februari is de N366 drie weekenden gesloten voor al het verkeer tussen Veendam en Alteveer. Tijdens deze weekenden haalt de provincie langs dit wegvak bomen en struiken weg. De werkzaamheden vinden plaats ter voorbereiding op de verdubbeling en verbreding van de N366 tussen Veendam en Alteveer en de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij Pekela-Zuid. De verdubbeling start later dit jaar.

De N366 is afgesloten in de weekenden rond de voorjaarsvakantie. De provincie voert de werkzaamheden in de weekenden uit om overlast voor weggebruikers en inwoners van omliggende dorpen zoveel mogelijk te voorkomen. Tussen Veendam en Nieuwe Pekela is de weg dicht van vrijdag 17 februari 19.00 uur tot maandag 20 februari 06.00 uur. Tussen Nieuwe Pekela en Alteveer is de weg gesloten van vrijdag 24 februari 19.00 uur tot maandag 27 februari 06.00 uur en van vrijdag 3 maart 19.00 uur tot maandag 6 maart 06.00 uur. Bij voorspoedig verloop van de werkzaamheden is afsluiting in het derde weekend niet nodig.

Omleidingsroutes
Het doorgaande verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid over provinciale wegen. Deze wegen zijn geschikt om het doorgaande verkeer op te vangen. Deze routes zijn bovendien bedoeld om hinder door sluipverkeer in de omliggende dorpen te voorkomen. De omleidingsroutes worden aangegeven met borden langs de weg. Ze zijn ook te vinden op de website www.n366veilig.nl.

Ruimte voor een veilige weg
Het weghalen van bomen en struiken is nodig om ruimte te maken voor de verdubbeling en verbreding van de N366 tussen Veendam en Alteveer. De weg krijgt tussen Veendam en Nieuwe Pekela een extra rijbaan met twee rijstroken. Daarmee verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming op de weg. Tussen Nieuwe Pekela en Alteveer wordt de weg verbreed naar 8,60 meter. Ook de bermen langs dit wegvak worden breder gemaakt, door de bomen verder van de weg af te plaatsen.

Nieuwe aanplant
Na de kapwerkzaamheden staan er op een groot gedeelte langs de weg tussen Nieuwe Pekela en Alteveer tijdelijk geen bomen meer. Na de verbreding van dit wegvak plant de provincie bijna overal langs dit deel van de weg nieuwe bomen en struiken. Daarnaast is nieuwe aanplant in natuurgebied Westerwolde ook onderdeel van het project.

N366 Veilig
De werkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig. In dit project werkt de provincie samen met de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde, de politie en het Openbaar Ministerie om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de provinciale weg N366 te verbeteren.

Stremmingen kapwerkzaamheden Veendam-Alteveer_2.gif