Overslaan en naar de inhoud gaan

Valentijns-disco en love-bus op
de Margaretha Hardenbergschool Veendam

Door op donderdag, 9 februari, 2017 - 16:25

Kimberley_P1010383.jpg

Wat doe je als je een creatieve leerling hebt die het ene goede idee na het andere heeft en die bovendien nog eens goed kan organiseren? Precies, je maakt haar teamleider van het versieren! Kimberley (17) is de naam van deze creatieve duizendpoot, ze is druk in de weer met de organisatie van een Valentijns-disco op de Margaretha Hardenbergschool, maar maakt graag even tijd vrij voor een interview.

Wat heb je allemaal al gedaan voor het feest? En wat moet je nog doen?
We hebben al een hoop versieringen gemaakt en slingers, ballonnen en snoep ingekocht. Deze week en volgende week gaan we nog roosjes en ingrediënten voor hapjes halen en ‘Break’ versieren. Dat is het jeugdcentrum waar het feest wordt gehouden. Er komt ook een bus, die moet ook nog versierd worden.

Wat is de bedoeling met die bus?
Die gaan we omtoveren tot een echte love-bus. Leerlingen die een leuke of lieve boodschap hebben voor een andere leerling mogen dat ’s middags in de bus komen vertellen. Die leerlingen hebben dan eigenlijk een heel korte date. Daar wordt een foto van gemaakt en al die foto’s gaan we ’s avonds op het feest bekijken op de beamer.

Waarom mag jij dat allemaal regelen?
Omdat ik vaker dingen voor school bedenk en organiseer, zoals de Halloween-disco en de Valentijns-disco vorig jaar hier op school. Ik mag ook meestal de afscheidscadeaus helpen maken. Toen ik 12 was heb ik een keer voorgesteld dat we andere feesten gingen organiseren in plaats van Sint Maarten en Sinterklaas. Sindsdien help ik mee met organiseren.

Heb je wel hulp?
Ja, de hele klas helpt mee en leerkrachten Niek en Ilse houden toezicht.