Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Bakker-Westers 65 jaar getrouwd

Door Eindredactie op maandag, 6 februari, 2017 - 20:08

IMG_4795.jpg

Op maandag 6 februari was het 65 jaar geleden dat Menno Bakker (89) en Wijkie Bakker-Westers (92) elkaar in het gemeentehuis van Veendam het jawoord hebben gegeven. Locoburgemeester Jaap Velema feliciteerde het jubilerend echtpaar bij hen thuis aan de Molenstreek.

Menno is in 1927 aan de Ommelanderwijk geboren. Wijkie in 1924 aan het Boven Westerdiep. Ze hebben elkaar in 1946 op Tweede Kerstdag in Concordia te Wildervank ontmoet.

Nog geen maand later begon Menno op 28 januari aan zijn dienstperiode. Op 10 mei 1947 had hij zich met 12 dienstmaten ingescheept op de Johan van Oldebarneveld om als verpleger naar Nederlands Indië te gaan. In 1950 was eindelijk de hereniging. In 1952 trouwden ze in Veendam op een winterse dag met vrieskou en sneeuw. Er werd woonruimte gevonden aan het Beneden Oosterdiep. Na anderhalf jaar kon het echtpaar in de Sarastraat op zichzelf gaan wonen.

Menno heeft 26 jaar in de tricotagefabriek van Wilmink gewerkt aan de Sarastraat. Waar hij een aanstelling kreeg als magazijnmeester. Na de sluiting van Wilmink werd in 1971 bij de Tricotagefabriek A. Westers in Oude Pekela een baan gevonden, waar ook dezelfde producten werden gemaakt. Maar het ging in die periode al heel slecht met de Nederlandse textielfabrieken door de goedkope productie in het buitenland. 

IMG_4800.jpg

Menno volgde zijn roeping als uitvaartverzorger bij de EBO Stichting in Emmen. Vanaf januari 1974 tot in januari 1990 heeft Menno dit beroep uitgeoefend.

Wijkie is bij de vroedvrouw Rosenbaum in dienst geweest voor de huishouding. Bij de Veenkoloniale Boerenbond vond Wijkie een nieuwe betrekking, waar ze 5 jaar heeft gewerkt. Zij heeft ook in de winkel gestaan van de kledingzaak Max Dohle in de Kerkstraat. Na haar trouwen werd ze tijdens drukke periodes nog regelmatig gevraagd om bij te springen.  

Het echtpaar heeft 16 jaar in de Jacob Bruggemalaan gewoond. In de Meulnwieke aan de Molenstreek wonen ze nu zo’n 23 jaar. En ook dicht bij ’t olle stee’ en van de ‘breierij’ van Wilmink.

Menno en Wijka kreeg tot hun grote verassing ook bezoek van RTV Noord verslaggever Rob Mulder voor een radio interview.

Het jubilerende echtpaar heeft drie kinderen gekregen, twee zoons en een dochter. Er zijn vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Het Briljanten huwelijksfeest is met de familie gevierd.