Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaalvoetbal V&Z Veendam – week 5

Door Eindredactie op zondag, 5 februari, 2017 - 10:27

V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
In deze klasse lijkt de strijd om het kampioenschap gestreden. Want koploper Futsal Topbrands won met 3-1 van nummer 2 Cevdet. Dat op een straatlengte achterstand staat. Van liefst 14 punten. De op de derde plek staande Beautysalon Jannie won nipt van Draaijer Schilders met 5-4. En Draaijer-speler Hut scoorde drie- van de vijf doelpunten. De Futsal Topbrands-spelers J. Brust en J. Uildriks staan respectievelijk tweede en derde in het topscorersklassement. Met 23 doelpunten.

Eerste klasse
In deze klasse is het heel spannend. De teams bijten elkaar bijna in de hielen. Want tussen de eerste vijf ploegen zit maar vijf punten verschil. MF Shipping won met 5-0 van JS-Viro. De tussenstand van 1-0 stond lang op het bord. Maar in de laatste minuten maakte MF Shipping korte metten met hun tegenstander. Er werd nog vier keer gescoord en B. Jager scoorde vier- van de de vijf goals. Riklis Karto Hair won met veel moeite het duel om de derde plaats van Sandra’s Hairstudio: 3-2. Uitblinker in deze doelpuntrijke wedstrijd was de doelman van Riklis Karto Hair. Met 'katachtige' reddingen zorgde hij er voor dat Sandra's Hairstudo niet dichterbij kwam. Kuko kozijnen won met 5-2 van autobedrijf Smid Meeden. D. Ottema van Kuko Kozijnen was op schot en scoorde drie goals. Kuko Kozijnen staat nu op de tweede plaats met een punt minder dan koploper MF Shipping.

Tweede klasse
De wedstrijd tussen Futsal ECH en Stukadoorsbedrijf Oldenburger was voor beide teams belangrijk. Want ECH speelt voor promotie en Stukadoorsbedrijf Oldenburger vecht tegen degradatie. Deze wedstrijd leek een overwinning te worden voor Oldenburger. Oldenburg-speler Buurke was weer van de partij en liet direct weer van zich 'spreken'. Door 8 goals voor zijn rekening te nemen: 8-8. Voor de toeschouwers was het dus een spannende en mooie wedstrijd getuige het wedstrijd verloop. De in degradatie nood verkerende Oldenburger kwam twee keer voor te staan. Eerst met 4-1 en later met 7-3. Maar wist het tactisch niet goed uit te spelen. Daarna kwam ECH sterk terug en ECH Slagter scoorde vier- van de acht goals. Slagerij K.Nieland won nipt met 7-6 van Calker/Heikens. Het was een spannende wedstrijd en door deze zege is slagerij K. Nieland van de laatste plaats af. Calker/Heikens-speler Huizing was verantwoordelijk voor drie goals. En bij slagerij Nieland was Huizing de 'big' man door drie keer het net te laten bollen. Riviera United won met 2-0 van Regioisolatie.

Derdeklasse
DWS/Drukkerij van de Kooi won met pijn en moeite van Afterbeat en had ook nog het geluk dat de scheidsrechter geen voordeel gaf en de 1-1 afkeurde. Statusbar won met 10-5 van Rijschool Hillenga, door ondermeer zeven goals van Statusbar-speler Munneke. SCA Hygiene 1 won met 7-4 van Go Kleine Panda dat waarschijnlijk samen met Just 4 Kidz zal degraderen naar de vierde klasse. Just 4 Kidz kreeg voetballes van Salone di Claudia, want het werd een 10-1 nederlaag en Salone di Claudia-speler D. Schipper scoorde vier goals.

Vierdeklasse
In deze klasse deed Veendam Fanatics wat van hen werd verwacht. Het werd tegen Van Ringh een 7-2 overwinning en M Jager schoot 6 goals in het mandje. Helaas viel Velt met een blessure uit en het is voor het team te hopen dat het mee valt. GHV/Vastgoed Partner won met 11-1 van team 49'ers en staat nu tweede. Vastgoed-speler Hofman scoorde vier- van de elf goals. Avebe verspeelde twee punten door gelijk te spelen tegen Pizza in the Box en staat nu derde met drie punten minder dan GHV, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.

Winkler Prinscompetitie
En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Hier volgen hun wedstrijden. Koploper FC. Annie wist met 3-0 te winnen van Pino FC. BrasUnited-FC. Pro werd na een 2-0 voorsprong van BrasUnited 2-7 en J. Prins scoorde vijf- van de zeven goals. FC. Pro staat nu tweede en FC. Badslipper staat derde en won met 10-3 van Vuurvreters door ondermeer vijf doelpunten van J. Andrzejewski. FC Trekvogels – De Wuppies werd 0-3 en dat kwam mede door goed keepers werk van Y. Wolf.