Overslaan en naar de inhoud gaan

High Lights in vanBeresteyn Veendam blijft groot succes

Door op maandag, 30 januari, 2017 - 13:22

IMG_4459.jpg

Zaterdag en zondag werd in vanBeresteyn voor de 12de keer de High Lights gehouden van de Koopavondconcerten van het seizoen 2016. Alles wat het afgelopen seizoen aan koren, orkesten, singer-songwriters, dance-shows te zien en te horen was trad weer voor het voetlicht.

IMG_4351.jpg

Bij de start van de Koopavondconcerten 12 jaar geleden had bedenker en organisator Bert Kraan (79) aangekondigd dit twee jaar lang te gaan doen. Inmiddels zijn er 10 jaar verstreken.

IMG_4440.jpg

Bert vertelde dat hij de 12de editie als warm, gezellig druk en met een ongedwongen sfeer heeft beleeft. Met en alles wat er bij hoort, en ook bekaf te zijn.

Rob Meester van Grand Cafe in vanBeresteyn had Bert zaterdagavond verteld het nog nooit zo druk te hebben gehad, en was helemaal uitverkocht. Zondagmorgen was Rob dan ook genoodzaakt geweest een nieuwe voorraad in te slaan. Volgens Bert heeft de High Lights 800 tot 900 bezoekers getrokken, inclusief de deelnemers.

IMG_4461.jpg

Sociale functie
De Koopavondconcerten hebben ook een sociale functie gekregen. Een groep van ongeveer 11 alleenstaanden hebben een leuk contact met elkaar gekregen. Wanneer er op een donderdagavond geen concert is, zoeken ze elkaar op in Henry's Eten & Drinken. Uit deze ontmoetingen heeft een stel elkaar gevonden die allebei hun partner waren verloren. Inmiddels wonen ze samen.

Uniek in Nederland
De Koopavondconcerten en de High Lights zijn uniek in Nederland. Bert Kraan heeft een telefoontje van iemand gehad met de vraag volgens welk formule Bert werkt, en hoe het financieel allemaal rond te krijgen is.

IMG_4357.jpg

Jongeren
Dit jaar wil Bert ook energie in de jongeren gaan stoppen. Met de Winkler Prins scholengemeenschap is contact opgenomen. Bert verwacht op 13 april de eerste jongeren voor het voetlicht te krijgen tijdens het Koopavondconcert.

Zorgen
Het overlijden van Bé Wever heeft een groot gat geslagen. Voor Bert een waarschuwing om wegens zijn leeftijd ervoor te zorgen dat hij mensen om zich heen krijgt die zijn werkzaamheden kunnen overnemen.