Overslaan en naar de inhoud gaan

ZPC Bubble zwemmers actief tijdens de NJJK Eindhoven

Door op zondag, 29 januari, 2017 - 19:26

Hendrik en Florian NJJK_AA.JPG

Afgelopen weekend namens Florian Houwen en Hendrik Broekema deel aan de nationale kampioenschappen voor junioren en jeugd zwemmers te Eindhoven. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion mocht Florian Houwen uitkomen op zes afstanden en Hendrik Broekema op één afstand. Florian begon zijn toernooi sterk met een persoonlijk record van drie seconden op de 400m vrijeslag.

De volgende dag wist hij deze goede vorm voort te zetten in een persoonlijk record van twee seconden op de 100m vrijeslag en een persoonlijk record van drie seconden op de 200m wisselslag.

Op de derde dag van het toernooi wist Florian zijn zeer recent gezwommen persoonlijk record op de 100m schoolslag nagenoeg te evenaren, waarna hij ’s middags zijn persoonlijk record op de 50m vrijeslag met maar liefs een seconde wist aan te scherpen. Ook Hendrik kwam in actie op deze derde dag van het toernooi, hij mocht starten op de 50m vrijeslag. Hij wist zijn persoonlijk record op de 50m vrijeslag op vijf honderdste van een seconde na te evenaren en werd hiermee achtste van Nederland.

Tijdens de laatste dag van het toernooi wist Florian in stijl af te sluiten door zijn persoonlijk record op de 200m vrijeslag met drie seconden aan te scherpen. Al met al kijkt ZPC Bubble terug op een zeer succesvol verlopen NJJK.