Overslaan en naar de inhoud gaan

De gezonde apotheker blijft elke keer verrassen

Door op woensdag, 25 januari, 2017 - 22:00

IMG_4328.jpg

Tekst Bianca Zijlstra-Kor

De gezonde apotheker verkoopt al sinds 1975 groente en fruit. De winkel is een echt familiebedrijf. Harry Hönnebeke en zijn zus hebben de winkel overgenomen van hun ouders. “Mijn vader was vrachtwagenchauffeur en was daardoor vaak van huis. Omdat mijn moeder veel alleen was, is ze een groentewinkel begonnen. Ze nam een hoedenwinkel over in Wildervank van een vrouw die al op leeftijd was. Daar is ze begonnen met het verkopen van groente en fruit. Mijn vader kwam later ook in de winkel werken”.

IMG_4341.jpg

Na jaren hard werken, is de winkel verhuisd naar het Boven Oosterdiep 69 in Veendam. Van daaruit is de winkel steeds verder gegroeid en is mee gegaan met de tijd. Niet in de omtrek van de winkel maar juist door steeds weer nieuwe producten aan te bieden en op een andere wijze.“We proberen steeds iet nieuws uit”, vertelt Harry. We bieden onze producten aan de consument aan op een enthousiaste manier. Eerst in de winkel maar toen webshops kwamen op zetten, hebben we zelf ook in het jaar 2000 een webshop opgezet. Het is makkelijk voor mensen om vanuit de luie stoel boodschappen te doen. Wij kunnen niet lang na sluitingstijd producten verkopen omdat wij aan de houdbaarheid van producten verbonden zijn.” Inmiddels zijn er meerdere producten aan het assortiment toegevoegd zoals alcoholische dranken en vleeswaren.

IMG_4338.jpg

De producten worden in Nederland besteld en bezorgt maar ook in België. “Omdat de verzendkosten voor België lang niet meer zo hoog zijn als vroeger, kunnen we ook in België goede zaken doen.”

IMG_4333.jpg

Een keer per week worden er producten vanuit Italië geleverd. Het gaat hierbij om typische Italiaanse producten die tevens ook in de webshop verkrijgbaar zijn. Deze producten worden vooral afgenomen door Italianen die in Nederland en België wonen. “Het is altijd weer leuk als er vanuit Italië een levering komt”, vertelt Harry. “En zo blijven de consument steeds weer verrassen!” 

IMG_4343.jpg

De gezonde apotheker: