3 medailles op Dutch Open Judo voor Judoschool Veendam

Door Eindredactie op maandag, 16 januari, 2017 - 07:43

De judoka's van Judoschool Veendam hebben tijdens de Dutch Open in Eindhoven uitstekende prestaties neergezet. In dit internationaal enorm sterk bezette toernooi behaalden de Veendammer judoka's maar liefst 3 medailles.

Marit Kamps wist kampioen te worden door al haar wedstrijden overtuigend te winnen. Deze 15-jarige judoka heeft de eerste cyclus van de kwalificatie voor de European Cups afgesloten met tweemaal goud en eenmaal brons.

Brons was er in de leeftijdscategorie -18 jaar voor de nog maar 13-jarige Sarah Hector. Vele wedstrijden won zij met fraaie punten. In de strijd om het brons wist zij met een verwurging te winnen. Na brons in Den Haag en een vijfde plaats in Haarlem ook hier dus een bronzen medaille in de kwalificatiecyclus.

Paulien Snijder behaalde in de leeftijdsklasse -15 jaar ook een knappe derde plaats. Paulien bereikte de halve finale door knappe ippon zeges. De halve finale ging nipt verloren waarna Paulien in een spannende wedstrijd het brons naar zich toetrok.

Dat de judoka's van Judoschool Veendam in de breedte een steeds hoger niveau bereiken werd wel duidelijk aan de vele gewonnen wedstrijden door verschillende judoka's. Zo wisten Amber Musters en Maarten van Ark ver te komen maar verloren zij helaas de strijd om het brons. Keurige 7e plaatsen in sterke poules werden nog eens behaald door Lars van Oostrum en Larissa Bultena.