Overslaan en naar de inhoud gaan

Een Groene Kerk, kan dat?

Door Eindredactie op dinsdag, 10 januari, 2017 - 09:50

Woensdag 11 januari vanaf 19.30 in gebouw Concordia, Torenstaat 80 te Wildervank duikt ds. Bert Altena uit Assen met belangstellenden in de vraag wat een Groene Kerk is.

Misschien is de vraag nog nooit bij u opgekomen: heeft de kerk ook iets met milieu te maken? Misschien ligt het voor u ook voor de hand dat júist de kerk als ‘hoeder of beheerder van de schepping’ iets met milieu te maken heeft.

Immers, net als huishoudens of bedrijven gebruikt ook de kerk energie, en wie het nieuws een beetje volgt weet wel dat dat niet zonder problemen is (aardbevingen, vervuiling van bodem, water, lucht en soms de kust – om nog maar te zwijgen van de afhankelijkheid van dubieuze regimes) Willen we die problemen verminderen, dan zouden we misschien moeten kijken naar nieuwe vormen van energie.

In steeds meer kerkelijke gemeenten is er aandacht voor het thema de Groene Kerk. Waarom is dit een onderwerp dat bij de kerk hoort? Hoe kan de kerk bijdragen aan een beter milieu? En, gaat het bij Groene Kerk nog om meer dan dat? Ds. Altena is betrokken bij de werkgroep ‘Economie en Geloof’ in Assen en wil ons daar graag iets over vertellen.

Er wordt een bijdrage gevraag voor koffie/thee.