Overslaan en naar de inhoud gaan

Computercursussen voor ouderen (50+)
in A.G. Wildervanck

Door op maandag, 9 januari, 2017 - 22:23

Zorggroep Groningen organiseert vanaf februari weer een Basiscursus Computergebruik en een Basiscursus Tabletgebruik in het internetcafé van A.G. Wildervanck (Borgerspark 2 te Veendam). De cursussen zijn bedoeld voor alle 50-plussers die meer willen weten over het gebruik van een computer, laptop of tablet.

Basiscursus Computergebruik
Tijdens deze cursus leert de cursist de basishandelingen op de computer c.q. laptop en de daarbij behorende apparatuur. Te denken valt aan enkele onderdelen van tekstverwerking, Windows 10, e-mailen en het zoeken op internet. Voor elke twee cursisten is er één vrijwilliger om te helpen en te ondersteunen. U kunt ook uw eigen laptop meenemen. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten in de periode van 20 februari t/m 10 april op maandag- of dinsdagmiddag van 14:00-16:00 uur. De kosten zijn € 50,- (inclusief cursusboek, USB stick en een consumptie).

Basiscursus Tabletgebruik
Voor deze cursus dient de cursist zelf een tablet mee te nemen. U leert de basishandelingen op de tablet, zoals e-mailen, zoeken op internet, fotoverwerking en app-beheer. Voor elke twee cursisten is er één vrijwilliger om te helpen en te ondersteunen. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten in de periode van 8 februari t/m 8 maart en van 15 maart t/m 12 april op de woensdag- of donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur. De kosten zijn € 25,- (inclusief cursusboek en een consumptie).

Voor meer informatie en aanmelding kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur bellen met (0598) 696750 en vragen naar de receptie van A.G. Wildervanck. Een week voordat de cursus begint, ontvangt u een schriftelijke bevestiging.