Overslaan en naar de inhoud gaan

Night of the guitars rocks the house

Door Eindredactie op zaterdag, 7 januari, 2017 - 23:51

IMG_4192.jpg

The Night of the guitars in Hotel Parkzicht trok zaterdag 800 mensen en was daarmee uitverkocht. Een persoon werd heel erg gemist, Be Wever. Hij ligt al geruime tijd in het ziekenhuis. Be Wever is de grote man achter dit muziekfestival. Ooit bedacht om jaarlijks met muzikanten uit Veendam een soort van Nieuwjaarsvisite te houden. Het begon toen allemaal in Zalencentrum Boelens in Wildervank. Na sluiting verhuisde het spektakel naar Hotel Parkzicht.

IMG_3923.jpg

Tijdens de Night of the guitars is het een jaarlijks weerzien met vrienden en bekenden om de proosten op het nieuwe jaar en genieten van heerlijke muziek. Muzikanten spelen hun favoriete nummers is verschillende samenstelling. Naast de binnen editie is er inmiddels ook een succesvolle buiten editie, altijd op de eerste zaterdag van juli (1 juli 2017) op het Museumplein.

IMG_4045.jpg

De muzikanten die het podium betraden: op gitaar - Be Brakke, Coos Crevelink, Evert Erents, Nick Kramer, Joost Prinsen, Frank Giordano, op bas – Ad Antonisse en Hans Steneker, op drums – Djai Mac Wolthof, Marcel Wolthof en Roel Kuipers, op toetsen Chris Kleine, percussie Eddie Tokromo, viool Ilona van Veen en zang Irene Wilkens, Gina de Boer, Peter Bloem, Everhard Sprik, Gerry Wolthof, Harbert Grezel en Teo Feenstra.

IMG_3737.jpg

Drie sets met vooral stevige gitaarnummers waaronder Beer Drinkers & Hell Raisers van ZZ Top, Under the bridge van de Red Hot Chili Peppers en Paranoid van Black Sabbath. Maar ook wat rustiger nummers waaronder Slave to the rhythm van Grace Jones en We don’t make the wind blow van The Common Linnets. Een Nederlandstalig nummer werd uit volle borst meegezongen. Everhard Sprik nam de dampende menigte mee met Alie, een klassieker van de Achterhoekse boerenrockband Normaal.

IMG_3979.jpg

Een gastoptreden werd verzorgd door Bronno van der Holt (Mangel) van Mangels Bluesband. Met de andere muzikanten vertolkte hij Rocky Mountain Way van Joe Walsh.


Overige fotoalbums: