Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinverkeer Veendam bijna verstoord
door spelende autobestuurder

Door op donderdag, 5 januari, 2017 - 15:01

IMG_4896.jpg

Gierende banden, slippende wielen en een rondtollende auto op een glad wegdek. Blijkbaar een bestuurde die zijn stuurkunsten en slipbeheersing wou testen. Dit gebeurde donderdagmorgen op een doodlopende weg bij het treinstation van Veendam.

En dan kan je er op zitten wachten dat het fout afloopt. De wagen ramt een paal, glijdt van de weg en zit vervolgens muurvast omdat de weg hoger ligt dan het spoor. De auto staat net stil voor het hek die er voor zorgt dat mensen niet op het spoor kunnen komen.

IMG_4898.jpg

De bestuurder kwam met de schrik vrij, en is vast erg blij dat hij niet door het hek is geschoten en op het spoor terecht is gekomen. Wel is hij nog tijd bezig geweest om met een krik en houtblokken de auto los te krijgen. De politie die aan kwam rijden heeft op afstand nog een tijdje de situatie in ogenschouw genomen maar  is vervolgens weer rechtsomkeert gegaan. Uiteindelijk was een bergingsbedrijf de oplossing.

Wegafzetting:
Jaren geleden heeft Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam (WBCV) geregeld dat deze weg werd afgezet doormiddel van betonblokken om overlast van ongewenste voertuigen te voorkomen. Tijdens de aanleg van het treinstation in 2011 is deze afzetting verwijderd i.v.m. werkverkeer en opslag. In 2016 stonden de blokken er weer en een aantal weken later waren ze opeens weer weg.  Waarom de afzetting is verwijderd kon WBCV de redactie van parkstadveendam.nl niet vertellen.

IMG_4899.jpg