Overslaan en naar de inhoud gaan

Robots in het Doe Museum in Veendam

Door op donderdag, 5 januari, 2017 - 11:26

08-01-2017 Robots in Doe Museum Veendam.jpg

Het team Impossible Robotics komt naar het Doe Museum in Veendam. Impossible Robotics doet internationaal mee aan robotbouwwedstrijden. Zes weken voordat de wedstrijd begint wordt de opdracht verstrekt. Binnen zes weken moet er dan een robot zijn gebouwd die het strijdperk kan betreden. Zo kan de opdracht luiden. Laat de robot basketballen en vervolgens in de basketbal paal klimmen, of stapel acht kratten en gooi in het bovenste krat een berg afval.
Veelal heeft de opdracht een maatschappelijk doel. Maak bijvoorbeeld een robot die afval kan scheiden. Technisch winnen kan, maar er kan ook worden gewonnen als er goed wordt samengewerkt met concurrenten en er kennis wordt gedeeld.

Impossible Robotics won in 2016 de Gracious Professionalism award in Orlando in de Verenigde Staten van Amerika. Het team bestaat voornamelijk uit middelbare scholieren van het Ubbo Emmius en studenten van de Hanzehogeschool uit Groningen.  Twee robots die aan wedstrijden deelnemen komen naar het Doe Museum. Bezoekers mogen de robots zelf bedienen. Er zal ook een drie dimensionale printer aanwezig zijn.

Het evenement vindt plaats gedurende de openingstijden van het Doe Museum van 11 tot 17.00 uur. Het Doe Museum is in de vakanties iedere dag open. Buiten de vakanties is het musuem op maandag en dinsdag gesloten.

Kijk op www.doemuseum.nl voor meer informatie.