Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgifte kerstpakketten voor 127 gezinnen
bij Stichting Eerste Hulp

Door Henk Drenth op zaterdag, 24 december, 2016 - 21:39

IMG_0845.JPG

Vrijdagmiddag liep het af en aan in de kringloopwinkel van Stichting Eerste Hulp aan de Brink. Zo’n 127 gezinnen hadden zich opgegeven voor een kerstpakket. Om 13.00 uur werd met de uitgifte begonnen. Een half uur later waren er al 30 pakketten opgehaald. De vrijwilligers van de stichting zijn 3 weken bezig geweest met het sorteren van de gezinnen. Ook is gecontroleerd of mensen ervoor in aanmerking kwamen, en of er geen dubbelingen waren met een kerstpakket. Bij de stichting worden veel gezinnen geholpen die net buiten het bestedingsnorm vallen.

De dozen werden hoofdzakelijk met de gewone eerste levensmiddelen gevuld. Toch waren er ook artikelen aan toegevoegd die normaal in het assortiment van een kerstpakket zitten. Heel veel mensen hadden hun kerstpakket naar de winkel gebracht. De artikelen daarin zijn uitgesorteerd en verdeeld in de eigen kerstpakketten. De vrijwilligers zelf hebben boodschappen ter waarde van 500 euro meegekregen. Daarvan kon in de dozen een mooie samenstelling worden gemaakt. De dozen zijn door Smurfit Kappa gedoneerd.

Er zijn nog steeds heel veel aanvragen. Het eind van de crisis heeft die mensen zeker nog niet bereikt, en is er nog steeds heel veel stille armoede.

Hoofdbeheerster Jannie Orsel gaat op advies van de gemeente in 2017 een opleiding als ervaringsdeskundige volgen. Ze is als een van de geselecteerden uit de bus gekomen. Als ervaringsdeskundige wil ze de mensen nog beter kunnen helpen. Het is ook een deur die het gemakkelijk maakt om haar opgedane ervaringen in het uitdeelpunt met de gemeente te delen en waar hulpvragers zoal tegen aan lopen. En haar ideeën aanreiken. Ze wil ook graag haar hulpvragers wegwijs maken hoe de gemeente kan helpen. Jannie zit eigenlijk tussen de hulpvragers en de gemeente in. En is er zo ook van elkaar iets op te steken. Ze heeft er heel veel zin in, het is een verdieping. Het maakt het veelzijdiger en dat vindt ze leuk. De opleiding gaat twee jaar duren.