Overslaan en naar de inhoud gaan

Man ernstig mishandeld in verpleeghuis Meander Veendam

Door op zaterdag, 24 december, 2016 - 16:11

20130622_Meander_2375_resize.jpg

Een 85-jarige man uit Annen is in de nacht van donderdag op vrijdag ernstig mishandeld in verpleeghuis Veenkade in Veendam.

Dat meldt RTV Drenthe. Volgens de zoon van het slachtoffer ging een medebewoner hem te lijf met de ijzeren steunen van een rolstoel. Het personeel van de zorginstelling vond de 85-jarige man in een grote plas bloed, zegt zijn zoon. Het slachtoffer is naar het UMCG gebracht. Volgens zijn zoon is het nog maar de vraag of en hoe de man weer uit het ziekenhuis komt.

Grote impact
Een woordvoerder van de Meander Zorggroep, waar verpleeghuis Veenkade onder valt, zegt het incident te betreuren. ‘De mishandeling heeft een grote impact gehad op het personeel en de familie.’

De zorginstelling heeft de mishandeling gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die gaat volgens Meander een onafhankelijk onderzoek instellen naar het incident. 

Over wat er met de bewoner gebeurt die de 85-jarige man aanviel, doet de Veenkade vanwege de privacy geen uitspraken. Wel laat de woordvoerder weten dat hij niet meer op de Veenkade verblijft.