Overslaan en naar de inhoud gaan

Lions gala voor War Child brengt 32.625,32 euro op

Door Henk Drenth op donderdag, 22 december, 2016 - 21:54

IMG_1240.JPG

Lions lid en voorzitter van de organisatiecommissie Aaldert de Vries maakte woensdagavond de opbrengst van de Lions gala voor War Child bekend. Dat deed hij door het bedrag van € 32.625,32 van rechts naar links op de cheque te schrijven met de eerste 3 als laatste. Voor het in ontvangst nemen van de cheque was de acteur Victor Reinier naar Veendam gekomen. Victor Reinier is ambassadeur van War Child. Hij was uitzinnig na de bekendmaking.

[000383]_0.jpg

Eerste lustrum
Op de Lions gala waren 350 gasten die een couvert hadden gekocht deelgenoot. Om de 2 jaar wordt het gala gehouden. Nog nooit eerder heeft een vorig gala zoveel gasten gehad, de top stond op 150. Het was de vijfde editie met 350 gasten. Vanwege dit lustrum wilde men het op een bijzondere plek gaan houden en op een bijzondere manier. De Lions hebben voor het gala altijd een regionaal goede doel gehad. Met War Child was dit een landelijk doel. Daar was ook een grotere plek voor nodig.

[000517]_0.jpg

De Stichting Ruitersport Noord-Nederland heeft op 22 december een reünie gehouden vanwege het 55 jarig bestaan. Er zijn twee dagen dat er geen wedstrijden plaatsvinden. En kon in samenwerking met de Stichting Ruitersport Noord-Nederland de prachtige gelegenheid gecreëerd worden om in de Eurohal het gala te laten plaatsvinden. Donderdag en vrijdag worden de wedstrijden weer hervat.

IMG_1176.jpg

Veilingkavels
Op het zand van de indoor paardensporthal was een vloer met een podium gebouwd. Arno van der Heyden was net als de eerdere keren weer de presentator. Als veilingmeester trad op Eric van Oosterhout, de burgemeester van Aa en Hunze en vanaf 2017 van de gemeente Emmen. Hij heeft 9 kavels geveild bestaande uit objecten van verschillende grootte.

IMG_0965_0.JPG

Een heel bijzondere kavel bestond uit de ingelijste keeperhandschoenen van de oud Veendam 1894 speler Jeroen Zoet, de huidige keeper van PSV. Het hoogste bod van 350 euro was van oud SC persvoorlichter René Otterloo. Een gesigneerd rugnummer van de judoka en oud Veendammer Henk Grol ging eveneens onder de hamer, en werd ook voor 350 euro verkocht. Een schilderij van Erik Zwezerijnen ging voor 2200 euro van de hand. Een werk van de schilder Dick Meis is geïnspireerd door de reddingsactie door 6 amazones van 200 paarden op een buitendijks overstroomd kwelder bij Marrum. Het schilderij is voor 625 euro verkocht.

IMG_0930.JPG

Excellent
Tussen de gangen van het diner waren er optredens van het dansgezelschap Majestic Dance Company en zette de Winkler Prins Harmonie het gala luister bij. De elegant geklede amazones van de Dameszadelclub Fleurop voerden heel toepasselijk een show op met Friese paarden. De hoofdact van de avond was een spetterend optreden van Edsilia Rombley met twee begeleidingszangeressen. Haar uitnodiging om het podium als dansvloer te betreden bleef niet onbeantwoord. De coverband Casino Royale XXL gaf een afterparty voor wie nog even door wilde gaan.

IMG_1016.JPG

Veilige haven
President Reint Smit van de Lions Club Veendam had bij aanvang van het gala de gasten welkom geheten. Hij vertelde dat voor War Child in Nederland deze vorm een fundraising een primeur is. Oorlogskinderen hebben van eigen huis en haard moeten vluchten om een veilig heenkomen te vinden. Tegen deze achtergrond willen de Lions een substantiële bijdrage leveren aan TeamUp, waarin War Child, Unicef Nederland en Save The Children vertegenwoordigd zijn. War Child stelt zich ten doel om de 8000 vluchtelingkinderen in Nederland te helpen bij hun integratie. TeamUp geeft voor dit project sport- en spelactiviteiten. Voor deze kinderen is het van het grootste belang een veilige haven te hebben.

IMG_1156_0.JPG

De Lionsclub Veendam telt 35 leden. Er is een jaar met de voorbereidingen aan de actie gewerkt. Op de kerstmarkt heeft een grote glijbaan van de Lions gestaan. En bij Hotel Java een muziekavond eveneens ten goede van de actie, en bij de opbrengst van de gala avond opgeteld.