Jaaroverzicht 2016

Sportoverzicht 2016 - december



20161205_Veendam JO9-1.jpg

Samengesteld door Jacob Kuipers

Veendam 1894
Veendam 1894 JO9-1 is kampioen geworden in de hoofdklasse 09. Een geweldige prestatie van het team onder leiding van Jeremy Gall en Edwin Kort.

Judo
Marit Kamps judoënd bij Judoschool Veendam heeft de eerste plaats behaald op een sterk internationaal toernooi in het Harnes. De 15-jarige judoka won de finale met een wazari en een yuko van haar Franse opponent. De judoka's van Judoschool Veendam hebben een drukke agenda gehad in december. Maar zeer succesvol. Vier deelnemers slaagden voor de zwarte band. In Hoogeveen behaalden de judoka's 14 prijzen. Goud was er voor Larissa Bultena, Anas Schreuder en Tsjuck Kingma.

Pijp uit bij Wildervank (zat)
Tijdens de wedstrijd Wildervank (zat) – VEV dacht ik even aan de Groningse zanger Peter Schaap. Die jaren geleden furore maakte met het lied 'Adem mijn adem'. Wildervank stond na 25 minuten op een 2-1 voorsprong. Daarna was 'de pijp' uit bij Wildervank. Eindstand 2-4.

Kim Smit in blauw.JPG

Sambo
Veendammers worden Nederlands kampioen in Sambo. Op zaterdag 26 november werd er in het Overijsselse Dalfsen het NK Sambo en Combat-Sambo georganiseerd. Vechtsport Veendam heeft hier met aantal sporters gestreden om een gooi te doen naar nationale titel.