Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotary Sterren Stralen project brengt 22.000 euro op

Door Henk Drenth op woensdag, 21 december, 2016 - 12:03

IMG_0788.JPG

Het Sterren Stralen project van de Rotary Veendam heeft 22.000 euro opgebracht. Dinsdagavond vond in Hotel Parkzicht de afsluiting plaats van dit goede doelen project. Ongeveer 65 sponsoren, waarvan veel mensen uit het bedrijfsleven, zijn hierbij aanwezig geweest. Aan de voorafgaande Wintermaaltijd hebben 120 gasten deelgenomen. Uit de Hollandse kost werden stamppotten boerenkool, rode kool, spruitjes, en een kapucijnerschotel geschaft.

IMG_0268.JPG

Dienstbaarheid
De Rotary serviceclub telt rond de 44 leden, waarvan de meeste aanwezig waren. De dinsdagavond is ook de normale Rotary avond, en eigenlijk wordt deze avond als een verlengde van een normale avond gezien. Alleen was het met deze goede doelen actie met iets heel speciaals. Het devies van de serviceclub is “service boven self”. Rotary helpt mensen, en centraal hierbij is de dienstbaarheid naar de maatschappij. Met de opbrengst uit Sterren Stralen worden 4 goede doelen ondersteund.

IMG_0328.JPG

Goede doelen
Voor Summerfun Veendam staat dit voor een donatie van 1.000 euro voor de zomeractiviteiten in de vakantieperiode. Gehouden voor kinderen die anders helemaal geen vakantiebestemming zouden hebben. Het geld is gehaald uit de Sterren Stralen Kerstloop die tijdens de tweede dag van de Kerstmarkt in het centrum plaatsvond. De 100 lopers waren als Kerstman verkleed. Tijdens Summerfun nemen kinderen deel aan kanovaren, paintballen, vlotten bouwen, waterskiën, klompjesgolf en zandkastelen bouwen. Naast nog veel meer aanbod.

IMG_0282_0.JPG

Stichting VluchtelingenWerk Noord-Nederland krijgt 3.000 euro gedoneerd voor het integratieproject van 11 Somalische vrouwen (onder verantwoordelijkheid van Compaen) om hen en hun kinderen te helpen in een heel andere cultuur. Ook willen ze de Somalische ouders meer bij de school betrekken zodat de kinderen niet voortijdig hun opleiding verlaten.

IMG_0293.JPG

Naar Stichting Leergeld gaat een bedrag van 9.000 euro voor kinderen in een situatie waarin er dagelijkse spanning is over het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Doordat ze om financiële redenen niet, of onvoldoende, kunnen deelnemen aan activiteiten op school en in het sociaal-maatschappelijke leven bestaat er een reëel risico op sociale uitsluiting. En staan deze kinderen vaak letterlijk aan de zijlijn. De huidige bestaande voorzieningen van gemeenten en particuliere organisaties zijn ontoereikend om al deze kinderen te helpen. Leergeld wil hierop inspringen door op een duurzame manier te investeren in de participatie en ontwikkeling van deze kinderen.

Eveneens 9.000 euro is voor alle basisscholen in de gemeente Veendam. De donatie zal in overleg worden besteed aan een object van keuze dat door alle kinderen van de desbetreffende basisschool kan worden gebruikt.

IMG_0473.JPG

Onderhoudend
Tijdens de avond is er ook geld gegenereerd uit een veiling en een loterij waaruit een gezamenlijk bedrag van 2.500 euro. Onder bezielende leiding van veilingmeester Jan Jaap Weijer werden 3 schilderijen geveild, waarvan een werk van Erik Zwezerijnen en twee werken van nog aankomende schilders. Het hoogste bod was 800 euro voor het werk van Zwezerijnen. Voor de loterij, met 1 euro per lot, waren door Veendammer ondernemers 25 artikelen beschikbaar gesteld. Waaronder een 43 inch Smart TV, wijnpakketten en een reischeque.

IMG_0721.JPG

De gasten hebben een zeer onderhoudende avond voorgeschoteld gehad. De journalist en columnist Herman Sandman las voor uit een van zijn werken. En er werd een aantal showgedeeltes getoond uit de Iconic Dinnershow, dat vol gevuld is met zang, dans, diner en entertainment.