GOMOS heer en meester tegen Wildervank

Door Eindredactie op dinsdag, 20 december, 2016 - 10:06

IMG_4375A.JPG

De topper in de derde klasse B tussen GOMOS en Wildervank is geeindigd en een 3-1 overwinning voor de ploeg uit Norg. Over het geheel genomen was Gomos de betere ploeg. Het team van oefenmeester Harm Hovenkamp was zwaar gehandicapt omdat spielmacher Paul Tuntelder wegens een blessure noodgedwongen moest toekijken. In de 75ste minuut was het Wildervank-speler Vincent van Marle die van scheidsrechter Fledderus de rode kaart kreeg wegens natrappen. Wildervank moest dus met 10 man verder. Beide ploegen hebben 12 duels gespeeld en GOMOS staat op kop gevolgd door Wildervank, dat drie punten achterstand heeft.

Er waren amper 5 minuten gespeeld in Wildervank wist precies wat de ploeg van trainer Wim Bakering van Gomos van plan was. Wildervank zo snel mogelijk knock-out slagen. Een flitsende aanval was het gevolg. Dat ging over de volgende schijven, Jannes Siegers, Van de Horst, Ivo Drent en Guido Koolen. Maar helaas, het speeltuig ging hoog over. Wildervank was alvast gewaarschuwd. 'En een gewaarschuwd mens telt voor twee'. Een paar minuten later was er weer 'alle hens aan dek' bij Wildervank.

GOMOS-speler Van der Horst werd aan de rechterkant de 'diepte' in gestuurd, terwijl Wildervank-doelman Michel Bakker uit zijn 'kooi' kwam en greep mis. En de 1-0 voorsprong voor de thuisclub werd een feit. De druk van Gomos hield aan en de gasten moesten 'alle zeilen' bijzetten om onheil te voorkomen. Zo was het Jan Harm Siegers die Jannes Siegers aan het werk zette maar zijn inzet in het strafschopgebied ging hoog over. Wildervank zwijnt. Na 20 minuten spelen kwam er toch 'leven in de brouwerij' bij de roodhemden van Wildervank.

GOMOS-doelman Koning verstuurde het leer naar de verkeerde richting en de op dat moment onzichtbare Ewout Wolf wist wel raad met dit presentje. En was er als 'de kippen' bij om deze fout te promoveren tot een goal: 1-1. De 'pit' was er even uit bij de ploeg uit Norg en de bezoekers waren de evenknie van GOMOS. Even later onderscheidde Wildervank-doelman Bakker zich toen Gomos-speler Ivo Drent uit een hoekschop de bal en één keer op de goal schoot. Maar had pech dat Wildervank goaly Bakker het speeltuig weg stompte en via de lat werd het een hoekschop.

Na een half uur spelen ging de overigens niet sterk spelende Marcel Gelderloos in de fout. Dit presentje werd door Jannes Siegers met beide handen aangegrepen. En schoot raak: 2-1. Drie minuten voor het rustsignaal schoot Wolf in kansrijke positie naast. Een minuut later was Wildervank doelman Bakker een sta-in-de-weg. Jannes Siegers kwam in vrije positie voor de vijandelijke doelman te staan, maar bij het zien van deze doelman schrok hij zo erg dat de GOMOS aanvaller mistte. Met nog een minuut te spelen was het Ruud Naarsing die te laat was met een slyding en zodoende kon Gomos-aanvaller Van de Horst vrij baan krijgen en voor een 3-1 voorsprong zorgen.

GOMOS ging na de thee door met waar ze op gehouden waren, namelijk aanvallen. Een goed schot van een GOMOS aanvaller, maar doelman Bakker was paraat. Maar Wildervank wilde zich niet direct naar de 'slachtbank' laten leiden. Er kwamen grote kansen op een goal voor Wildervank. De gevaarlijke aanvaller Wolf nam het voortouw en ook Nick Siebring zorgden voor gevaar in de 'laatste gordel' van GOMOS. Maar na een half uur spelen in de tweede helft was het Wildervanker Vincent van Marle die van scheidsrechter Fledderus de rode kaart kreeg en kon voortijdig onder de douche gaan.

De keurkorps van oefenmeester Hovenkamp moest dus met tien spelers verder. Tegen een beter spelend GOMOS. Wildervank mocht blij zijn dat het bij de 3-1 bleef want de thuisclub kreeg nog mogelijkheden op een doelpunt. Maar zover kwam het niet.