Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropiqua gaat voor 100% ledverlichting

Door Eindredactie op donderdag, 15 december, 2016 - 16:41

Wethouder Henk Jan Schmaal zet vrijdag 16 december 2016 om 15.00 uur de nieuwe ledverlichting van zwembad Tropiqua officieel aan. Vanaf dat moment wordt het zwembad volledig verlicht door ledverlichting. Deze duurzame vorm van verlichting heeft allerlei voordelen ten opzichte van de huidige verlichting.

Energiezuinig en onderhoudsarm
De nieuwe ledverlichting heeft een hogere lichtopbrengst dan de vorige verlichting, terwijl het energieverbruik een stuk lager ligt. Ook de levensduur van de nieuwe verlichting is een stuk langer. “Onderhoud wordt eenvoudiger, omdat alle verlichting nu in dezelfde lijn wordt ingezet. Hierdoor hoeven we minder soorten verlichting op voorraad te hebben en gaat het vervangen eenvoudiger en sneller”, aldus Gerry Hoving, hoofd technische dienst van het zwembad.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
De nieuwe verlichting sluit goed aan op het maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Daarin moet je als gemeente je verantwoordelijkheid nemen en met de tijd meegaan”, aldus wethouder Henk-Jan Schmaal. Tropiqua wil het zwembad de komende jaren op het gebied van energie en duurzaamheid zo goed mogelijk neerzetten. De inzet van ledverlichting is één van de maatregelen die ze nemen. Ook het restaurant in Tropiqua is volledig overgegaan op ledverlichting.

Moderne uitstraling
Door de nieuwe verlichting heeft het zwembad een heldere en moderne uitstraling gekregen. De nieuwe elementen van het peuterbad komen nu nog beter uit de verf, en ook de uitstraling van de kleedruimtes is veel lichter en frisser.