Overslaan en naar de inhoud gaan

Muntendammer sportverenigingen in actie
tegen sloop sportcentrum Ruitershorn

Door op woensdag, 14 december, 2016 - 09:00

sporthal-Ruitershorn.jpg

Ingezonden brief VKM, volleybalvereniging Muntendam

Gemeente Menterwolde heeft het plan om de sporthal in Muntendam te slopen. De gebruikers zijn het daar absoluut niet mee eens en zijn woedend. Donderdag 15 december komt dit plan in de raadsvergadering om goedgekeurd te worden. De verenigingen komen in actie om de raad tegen dit voorstel te doen stemmen.

De verenigingen komen bijeen in de Menterne en zullen gezamenlijk naar het gemeentehuis vertrekken. Verzamelen vanaf 19 uur in de Menterne, om 20 uur is de raadsvergadering. Deze hal (Ruitershorn) is de enige hal in Menterwolde die voldoet aan de eisen van de diverse sportbonden. De hal is geschikt voor volleybal, tennis, boogschieten, badminton, zaalvoetbalwedstrijden.

In een bijeenkomst in het gemeentehuis, 2 jaar geleden, is aan de verenigingen gevraagd om plannen te maken om te bezuinigen op de kosten. Hierop hebben een aantal verenigingen een werkgroep opgericht en bezuinigingsvoorstellen verzameld. De gemeente heeft hier niks mee gedaan.

Het voorstel is nu: Sloop de Ruitershorn. Er zal geen extra sportvloer komen in de Menterne. Er doen nu wel al weer geruchten de ronde, dat de Menterne dan verbouwd gaat worden. De sportzaal van de Menterne moet dan van binnen helemaal gesloopt, inclusief douches, toneelvloer en tribune. Om daarna dit opnieuw in te vullen. We kunnen niet begrijpen dat dit bezuinigingen op gaat leveren.  Plannen van de clubs om de Ruitershorn te privatiseren (serieuze kandidaten hebben zich al gemeld) worden van tafel geveegd, omdat dit concurrentie van de Menterne zou zijn.

We verwachten een grote opkomst van alle gebruikers van de Ruitershorn en de Menterne!

Namens alle gebruikers van de sportaccomodaties in Muntendam
Jantje Karsijns, VKM volleybalvereniging Muntendam
jantjekarsijns@home.nl

Martin Dijkman, VKM, volleybalvereniging Muntendam
bereikbaar op: 0651255361


Hierbij willen we jullie uitnodigen donderdag 15 december aanwezig te zijn in de Menterne. (19-20 uur). De verenigingen in Muntendam zijn woest! Boos dat de gemeente sportcentrum de Ruitershorn wil sluiten. Die kan echt nog jaren mee!

We zien jullie donderdag graag bij onze protestactie bij de raadsvergadering in Muntendam!