Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis zeemeermin zwemmen voor kinderen minima

Door Henk Drenth op zondag, 4 december, 2016 - 14:09

IMG_0202_0.JPG

Sportduikers Harm en Ineke van B&W Fotografie hadden kinderen uit minimagezinnen de mogelijkheid gegeven om aan een gratis sessie zeemeermin zwemmen deel te nemen. Tropiqua had daarvoor het bad ter beschikking gesteld om dit mogelijk te maken. Harm en Ineke zijn daar bijzonder blij mee.

IMG_0136_0.JPG

De kinderen hadden er ontzettend veel plezier in. Een ouder had het nog niet verteld, en hun dochter was totaal verrast. In het begin vond ze het wel heel zwaar met de “flipper” (monovin). Begeleid worden door twee ervaren sportduikers was ook heel speciaal en spannend. Ze werden tijdens het oefenen helemaal op hun gemak gesteld. Harm en Ineke gingen geweldig leuk met de kinderen om.

IMG_0205_0.JPG

Het echtpaar combineert hun duiksport met modelfotografie onder water. Modellen gaan gekleed het water in waardoor de kleding als het ware gaat zweven voor bijzondere effecten. Na afloop van het zeemeermin zwemmen gingen de kinderen onder water op de groepsfoto. Deze wordt gratis uitgedeeld voor een tastbare herinnering. Volgend jaar krijgt het een vervolg.

De 9 jarige Larissa vond het heel leuk. Toen ze het van haar moeder hoorde had ze de hele buurt bij elkaar geroepen om te vertellen dat ze zeemeermin mocht zwemmen. Ook Larissa vond het wel eerst heel zwaar. Het lukte eerst bijna niet om de flipper omhoog te krijgen. Maar ze voelde zich steeds sterker worden. “Zeemeermin flippers zijn ook goed voor de zwemtraining”, aldus Larissa.

IMG_0233_0.JPG

Maar na afloop vond ze het toch fijn om “de eigen beentjes weer terug te hebben”. Het voelde heel ongewoon om weer op haar eigen voeten te staan. “Het is net als na de schaatsen uitdoen. Met gewoon zwemmen kunnen de benen gewoon alle kanten op en in het begin wil je dat steeds doen”. Maar toen ze er eenmaal aan gewend was voelde zich helemaal als een zeemeermin in het water. “Het is ook goed voor de beenspieren”, voegde ze er nog aan toe.