Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrolijk Sinterklaasfeest bij het uitdeelpunt

Door Henk Drenth op zondag, 4 december, 2016 - 12:05

IMG_0097.JPG

In de winkel van het Uitdeelpunt hebben ongeveer 90 kinderen met hun ouders een heel vrolijk Sinterklaasfeest gevierd. Sinterklaas werd met drie van zijn Pieten om 15 uur welkom geheten. Zij baanden zich een weg door de volle winkel van de Snuffelhoek. Voor ieder kind lagen de pakjes al te wachten. Kinderen konden met Sinterklaas en de pieten op de foto. De meeste kinderen waren niet verlegen voor Sinterklaas.

Ze hadden tekeningen meegebracht en was er gelegenheid om de Sint iets te vertellen. Anna van bijna anderhalf keek haar ogen uit. De Pieten waren ook wel een bijzondere verschijning, maar voor Sinterklaas was ze ineens een stuk minder bijdehand dan anders. Op de arm van haar moeder was het veilig genoeg om de Sint eens goed in zich op te nemen.

De pakjes werden door Jannie Orsel aan Sinterklaas aangereikt. Op briefjes waren de cadeaus gemerkt voor jongens en meisjes en in leeftijdscategorieën. Het was goed verzorgd en de doorstroom verliep ordelijk. In de keuken achterin de winkel lag snoepgoed klaar en drinken. Daar konden ze ook de winkel weer uit. Overgebleven pakjes krijgen een bestemming als kerstcadeau.

Jannie genoot zichtbaar, ze vond het hartstikke leuk. Ze is ook heel trots op haar team, zonder hen had ze het ook niet kunnen doen. Tien vrijwilligers hebben het sinterklaasfeest begeleid. “Ze staan er als er mensen nodig zijn, en ze doen het allemaal. Iedereen doet het op vrijwillige basis. Door hen kon het ook heel soepel en geordend doorlopen”. Jannie vindt dat heel knap, met wat extra lof voor Roelie en Gerda. Voor de sponsoren is er ook speciale dank.

Al in de 15e eeuw wordt in Nederland met Sinterklaas de schoen gezet. In eerste instantie vond dit plaats in de kerk ten goede voor de minder bedeelden. Vanaf 1427 werd in de Sint-Nicolaaskerk in Utrecht op 5 december schoenen gezet en door rijke Utrechters gevuld.

Voor Sinterklaas en zijn pieten was het een extra drukke dag. ’s Avonds werd in Borgerswold samen met Zanger Bob een videoclip gedraaid. Sinterklaas had vernomen dat de clip op TV Oranje te zien zal zijn. Ook had hij vernomen dat zijn collega de Kerstman zelfs al gesignaleerd was.