Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Van Bergen-Auwen 60 jaar getrouwd

Door op vrijdag, 2 december, 2016 - 11:28

IMG_0019.jpg

Op donderdag 1 december was het 60 jaar geleden dat Deddo van Bergen en Renske van Bergen-Auwen elkaar het jawoord gaven. Locoburgemeester André Hammenga is bij het echtpaar langsgeweest om hen met deze mijlpaal te feliciteren.

Deddo is in Oude Pekela geboren. Renske kwam in Muntendam ter wereld aan “de Tibbe”. In 1953 heeft het  echtpaar in de Kerkstraat elkaar ontmoet. Het was de gewoonte dat de jongens en de meiden elk in aparte groepen door de Kerkstraat flaneerden. Deddo zat toen op de fiets en zag Renske lopen met haar vriendinnen.

In 1956 is het stel in het oude gemeentehuis van Muntendam getrouwd. Dominee Kaptein heeft het echtpaar voor de kerk getrouwd in de Hervormde kerk van Veendam.

Deddo heeft tot aan zijn pensioen als metaalbewerker gewerkt. Zijn eerste baan was op zijn zestiende bij Zijlstra en Bolhuis in Veendam, landbouwmachines werden geproduceerd. Deddo is nog betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Climax aardappelrooimachine. Na drie jaar werd de overstap gemaakt naar de perforeerderij afdeling van Duintjer in Wildervank. Hij werkte daar in de gereedschapsmakerij voor  matrijzen en stempels die in de productie werden gebruikt. Hij programmeerde er een volautomatische machine voor in. Op zijn 60e kon hij in 1990 na 40 jaar bij Duintjer gebruik maken van VUT regeling.

Reske heeft voor haar trouwen als huishoudster gewerkt. Na haar trouwen heeft ze ook wel eens als huishoudster geholpen.

Het echtpaar heeft twee kinderen gekregen en twee kleinkinderen. Het huwelijksjubileum wordt zaterdag gevierd met familie, buren en vrienden.