Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportoverzicht 2016 - november

Door Eindredactie op vrijdag, 30 december, 2016 - 21:00

IMG_0125.JPG

Samengesteld door Jacob Kuipers

Sporten en bootcamp
WS Running&Bootcamp werd geopend in het Gjaltema stadion aan de Langeleegte. Gasten konden kennis maken met de tweede locatie van WS Running&Bootkamp indoortrainingen.

Set-Up
Volleybalclub Set-Up uit Wildervank is uit haar 'jasje' gegroeid. Vorig seizoen beschikte de club nog over één damesteam, de vereniging telt nu drie damesteams.

Dammers Veendam slaan toe
De massadamkamp van de Oost Groninger Dambond is afgelopen jaar een zegetocht geworden voor Damclub Veendam. Het eerste team van Veendam bestond uit P. de Man, A. Bolwijn, J. Bultema en H. de Groot.

Driemaal judogoud voor Judoschool Veendam
Tijdens de Flanders Cup in Lommel (België) presteerden de judoka's van Judoschool Veendam goed. De Veendammers behaalden 6 prijzen, liefst 3 judoka's werden kampioen.

Jelis van der Laan
De 62-jarige Muntendammer scheidsrechter Jelis van der |Laan heeft de fluit aan 'de wilgen' gehangen. Wegens fysieke problemen was hij genoodzaakt te stoppen met zijn hobby.

Dinet Oosting, twee keer in de prijzen
De Stichting Softbaldino uit Veendam is in de prijzen gevallen op de prijsuitreiking van de Stars Awards van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond(KNBSB).  Bestuurslid Dinet Oosting viel ook in de prijzen. Vanwege de beste slagvrouw en waardevolle speelster.

Schoolsportuitwisseling
Voor de 16e keer vond de schoolsportuitwisseling plaats. Plaats van handeling was het Indoorcentrum in Veendam. Leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs uit het Duitse Norden waren te gast in Veendam. Onze vrienden en vriendinnen werden onder gebracht bi gastgezinnen.

Vijf keer goud voor zwemmers De Brug
Dit evenement vond plaats in Heerenveen en de zwemmers van De Brug Veendam waren erbij. Met 7 zwemmers vertrokken ze richting Friesland. Na het binnen brengen van de vlaggen door de sporters, volgde een openingswoordje van een gedelegeerde van Special Olympics Nederland.

Judoteams maken indruk
Tijdens het sterk bezette teamtoernooi van Nederland hebben de Noord Nederlandse judoteams een goede indruk achter gelaten. Judoschool Veendam en Judoinstituut Noord kwamen met een -12 en een -15 jaar team op de mat. Het -12 team stond prima te judoen maar wist niet door te dringen naar de finales. Het jongensteam -15 jaar lukte dit wel. Er werd een keurige derde plaats behaald.

Renate Hemmes
ZPC Bubble zwemster, Renate Hemmes, nam deel aan het Korte Baan zwemmen in Hoofddorp. Op zaterdag zwom ze de 100m vrije slag. Daarna de 50 meter schoolslag. Waar ze een persoonlijk record zwom. Ze tikte als eerste aan in haar serie. Hierdoor werd ze uiteindelijk 20e van Nederland.

Tweede kampioenschap
Het eerste zondag damesteam van Tennisclub Veendam heeft dit jaar voor de tweede keer het kampioenschap in de wacht gesleept. Dames 1 (Anouk Weijer, Tamara Leutscher, Mirte Oldenziel, Milou Aukes en Madelon Weijer) wonnen alle duels overtuigend met 6-0.