Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidingen 55e Internationaal Indoor Concours
Hippique Groningen in volle gang

Door Eindredactie op donderdag, 1 december, 2016 - 16:01

IICH_Groningen_0.jpg

De voorbereidingen voor het 55e Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn in volle gang, een jubileum editie! Dankzij de trouwe sponsoren kan de organisatie ook dit jaar weer een gevarieerd programma opstellen. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats van 17 december 2016 tot en met 7 januari 2017 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

De paardensport laat zich van alle kanten zien in Zuidbroek, alle niveaus krijgen de kans zich op dit unieke podium te laten zien. Zo verschijnen niet alleen de topruiters van het (internationale) springen aan de start, maar ook de jeugd met hun pony’s. Verder dit jaar natuurlijk ook weer de boeiende mini marathon voor aanspanningen afgewisseld met tuigpaardenrubrieken wonderschone dressuur.

DCIG
Op 24 december, tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen, starten de beste combinaties van de DCIG competitie (DCIG: Dressuur Competitie Indoor Groningen) van de landelijke dressuurrubrieken klasse L en op 4 januari de klassen M t/m ZZ-licht. De beste combinaties hebben zich reeds gekwalificeerd via de voorselecties die verreden zijn in Veendam, Beilen en Pekela. Maar liefst 170 paarden combinaties en 150 pony combinaties zijn met elkaar de strijd aan gegaan voor een startbewijs tijdens IICH Groningen.

Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de Hengstencompetitie. De Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paardenliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.

Show
Tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn er een aantal shows. Aan de invulling hiervan wordt hard gewerkt en wie of wat er komt blijft voorlopig nog een verrassing.

Internationaal
De inschrijving voor combinaties uit de hele wereld en met name Europa is onder de verantwoordelijkheid van de FEI en KNHS weer in volle gang. Het Internationaal deel is voor de deelnemers nog interessanter gemaakt zodat ze met meer paarden naar Zuidbroek kunnen en willen komen. Er kunnen tijdens de internationale dagen 300 paarden in Zuidbroek gestald worden.

Opbouw
Vanaf 5 december gaan enthousiaste vrijwilligers weer met man en macht aan de slag, om het concours startklaar te hebben op 17 december.