Regio

Schrijfmarathon voor Amnesty
Dag van de de rechten van de mens



Elk jaar op 10 december klimmen we in de pen. Verspreid over de hele wereld, schrijven mensen die dag in bibliotheken, musea, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. We schrijven dit jaar onder andere voor Mahmoud uit Egypte. Hij is gearresteerd wegens het fotograferen van een demonstratie. Er zijn verzonnen aanklachten tegen hem ingediend waarvoor hij de doodstraf kan krijgen.

We schrijven voor Annie, een meisje uit Malawi, die de kans loopt te worden ontvoerd en gedood. Omdat ze albinisme heeft, denken mensen dat haar lichaamsdelen een geneeskrachtige werking hebben. 

We schrijven voor Johan uit Indonesië. Hij voerde in 2007 een traditionele dans op voor de president. Toen ze zwaaiden met de vlag van de Zuid-Molukken, werden ze opgepakt en gestompt en geslagen.  

We schrijven ook voor Helen en alle andere bewoners, die in de vallei van de Peace river (Canada) wonen. We roepen minister president Trudeau van Canada op de bouw van de stuwdam tegen te houden en de rechten van de inheemse bevolking te respecteren.

Amnesty International Nederland roept iedereen op in actie te komen tijdens deze Schrijfmarathon op zaterdag 10 december!

Muziektour
De Regio Drenthe/ Friesland/ Groningen organiseert op 10 december een muziektour langs enkele van de vele locaties waar schrijfmarathons worden georganiseerd. Iedereen is daar welkom. De vier locaties die worden bezocht zijn:

Leeuwarden     
Fries Museum, Wilhelminaplein 92 (schrijfmarathon van 11.00-22.00 u)

Garijp
Theetuin De Buorren bij Elzinga Garijp, Greate Buorren 32 (schrijfmarathon van 9.00-14.30 u)

Hoogeveen
Bibliotheek, Willemskade 27 (schrijfmarathon van13.00-17.00 u) Opening door de burgemeester!

Overige locaties
Zie bovenstaande afbeelding