Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Eerste Hulp ontvangt € 3000
van het Oranje Fonds

Door Henk Drenth op woensdag, 30 november, 2016 - 09:25

IMG_9135.JPG

Stichting Eerste Hulp krijgt een bijdrage van € 3000 van het Oranje Fonds voor het betalen van de huur van de Snuffelshop. In de winkel worden allerlei spullen zeer goedkoop verkocht of gratis aangeboden aan mensen die dit niet of nauwelijks zelf meer kunnen bekostigen. Het gaat om diverse goederen zoals meubels, fietsen, kleding etc. 

Na het betalen van de vaste rekeningen wordt van het resterende geld goederen gekocht, zoals witgoed, meubels, boodschappen etc. Kortom alles wat nodig is voor het bieden van hulp aan mensen die in nood zitten. 

Inmiddels is de stichting ook bij andere hulpverleners bekend, en kan samen worden gekeken hoe er snel geholpen van worden.

Naast het geven van hulp worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Op 3 december wordt een Sinterklaasfeest gehouden dat voor kinderen tot 12 jaar gratis is. Op 16 december wordt een Kerstfeest gehouden dat geheel gratis is. 

De Snuffelshop is gelegen aan de Brink 12 in Veendam. De winkel is een onderdeel van de Stichting Eerste Hulp met 4000 leden. De leden helpen elkaar geheel belangeloos via hun Facebook pagina.

Andere onderdelen van Stichting Eerste Hulp is het Uitdeelpunt voor dieren, Grip op uw knip, Eet en Deelgroep, Hulp aan Ouders, Kledinglijn, Repaircafe Veendam/Pekela. Alle activiteiten worden gratis gehouden. Alle spullen die gevraagd worden, worden gratis aan andere leden doorgegeven.  

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting beschermpaar van het Oranje Fonds.