Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud & Nieuw huisregels gemeente Veendam

Door op vrijdag, 2 december, 2016 - 06:00

Gemeentehuis_IMG-20160622-WA0002.jpg

Oud & Nieuw gaat jaarlijks gepaard met feest en vuurwerk. De gemeente Veendam wil graag dat Oud & Nieuw veilig verloopt en heeft daarom een aantal spelregels opgesteld rondom het afsteken van vuurwerk, carbidschieten en oudejaarsfeesten. Voor horecazaken geldt dat zij een apart verzoek moeten indien voor openstelling. Hieronder wordt één en ander toegelicht, zodat u ook tijdig kunt reageren in verband met de aanvraag van een vergunning of het doen van een melding.

Vuurwerk
Tijdens de jaarwisseling is het toegestaan om op 31 december vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur goedgekeurd consumentenvuurwerk af te steken. Buiten deze tijden om is het afsteken van vuurwerk verboden. Carbid schieten Om het carbidschieten zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn een aantal richtlijnen opgesteld. Wilt u tijdens Oud & Nieuw met carbid schieten? Dien dan voor 30 november 2016 het meldingsformulier in bij de gemeente. U krijgt dan een bevestiging met richtlijnen mee. Daarin staan de regels over de te houden afstanden, de inhoud van de bussen e.d. Het schieten met carbid is alleen toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur.

Oudejaarsfeesten
Wilt u (als burger, bedrijf of instelling) een oudejaarsfeest organiseren, meld dit dan tijdig bij de gemeente. Voor een feest in huis, in de garage of tuin heeft u geen vergunning nodig, maar er gelden wel een aantal regels. Met het formulier ‘klein evenement’ kunt u dit bij de gemeente melden. Een grootschalig evenement valt onder de vergunningplicht. Dit dient u tijdig aan te vragen, in ieder geval voor 30 november 2016, zodat vooraf kan worden beoordeeld of een evenement gewenst is en onder welke voorwaarden het evenement kan plaatsvinden.

Horeca
Horeca-inrichtingen die oudejaarsnacht/nieuwjaarsmorgen open willen zijn, moeten daarvoor een afzonderlijk verzoek indienen. Er wordt geen collectieve ontheffing verleend. De individuele ontheffing kan worden verleend tot 06.00 uur. Ook hiervoor geldt dat ondernemers tijdig dit verzoek bij de gemeente moeten indienen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de gemeente Veendam, t. 0598-652222 of e. info@veendam.nl.