Overslaan en naar de inhoud gaan

180.000 ledjes versieren de bruggen Veendam Wildervank

Door op dinsdag, 29 november, 2016 - 23:19

Vorig jaar was de loopbrug Bocht Oosterdiep/Hazepad, de Sarabrug en een historische schuit voorzien van verlichting. De wens van de initiatiefnemer Henry Holwerda was om dit jaar om alle bruggen van Veendam, Wildervank en Bareveld te voorzien van verlichting. En een rit over het Oosterdiep laat zien dat het hem is gelukt! Uiteraard kan Holwerda het niet alleen. Hij kreeg daarbij hulp van sponsors en vele helpende handen van de aanwonenden.

Alle bruggen worden verlicht met een ledslang. Het bedrijf JP Led Veendam die al 5 jaar actief is, heeft gezorgd dat er voldoende ledverlichting is voor alle bruggen. Een groot deel van de inzet van JP Led Veendam is gratis, en zonder eigenaar Stephan Peijer van JP Led Veendam was het project zeker niet geslaagd.

In totaal branden er 180.000 ledlampen met een totale lengte van 3 km aan ledslang. Voor iedere brug is ongeveer 100 meter ledslang gebruikt en dat zijn 6000 ledjes per brug.

IMG_2353.jpg

Voor de elektriciteit moest er een beroep gedaan worden op de bewoners die dicht bij een brug wonen. Omdat er gebruik wordt gemaakt van ledverlichting zijn de kosten minimaal,  € 0,10 per uur. En dat zorgde er voor dat bewoners snel overstag gingen om mee te doen.

Om dit sfeervolle initiatief voor altijd vast te leggen hebben Gerard Martens, Arnold Heikens en Willem van der Werf de koppen bij elkaar gestoken en de gehele route op drie manieren op video vastgelegd, afgelopen vrijdagavond. Met twee camera’s op een auto en beelden van bovenaf gemaakt met een drone. Arnold Heikens heeft de beelden samengevoegd en gemonteerd.

De kwaliteit die we wilden bereiken is ons helaas nog niet gelukt. Daarom roepen wij mensen op die iets hebben met het maken van video, meld je aan als vrijwilliger bij parkstadveendam.nl om ons op videogebied te komen versterken en wij met een leuke groep de gemeente Veendam in bewegende beelden kunnen vastleggen.