Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie 10 jaar ‘Kunst aan de rand van Nederland’
in cultuurcentrum vanBeresteyn

Door op donderdag, 24 november, 2016 - 12:17

expo_resize.JPG


Het genootschap ‘Kunst aan de rand van Nederland’ is een niet meer weg te denken podium voor 50 kunstenaars in de Gronings-Duitse grensstreek. Hun veelzijdige werk willen zij aan een zo breed mogelijk publiek laten zien. Sinds de oprichting in 2006 door Ingrid Constance en Hans van Herwijnen van Ateliertwee in Bad Nieuweschans, werd ieder jaar één of werden meerdere tentoonstellingen georganiseerd en gaven zij act de présence tijdens diverse evenementen in de regio, aan beide zijden van de voormalige landsgrens van Oostgroningen, Ostfriesland en Emsland. De Stichting Atelierroute Oostgroningen, ontstaan als opvolger van de Stichting Beeldende Kunst Veendam (SBK) in Veendam, is eind 2011 samengevoegd met Kunst aan de rand van Nederland. Jaarlijks wordt tijdens het Pinksterweekend een atelierroute gehouden.

Aan deze overzichtsexpositie in vanBeresteyn die duurt tot 2 januari 2017, doen 25 beeldende kunstenaars mee. De expositie is daarmee een heel gevarieerde, zowel in stijl als in materiaalgebruik, in bekende en minder voor de hand liggende technieken. Op de website kunstaanderandvannederland.nl staat informatie over alle kunstenaars en hun werk. Voor inlichtingen of vragen kunt u ook bellen naar Ateliertwee, tel. 0597-655420.

Cultuurcentrum vanBeresteyn is vrij toegankelijk, dagelijks van 10.00 – 17.00 uur en tijdens voorstellingen. Het gebouw is te vinden aan het Museumplein 5a, 9641 AD Veendam.