Overslaan en naar de inhoud gaan

Glas in ’t Bakkie-team komt naar Veendam

Door op vrijdag, 18 november, 2016 - 09:04

putten glas in het bakkie promotieteam vrijdag 4 november wethouder koekkoek.jpg

Het Glas in ’t Bakkie-team komt op zaterdag 19 november 2016 langs bij de Albert Heijn-supermarkten in de gemeente Veendam. Zij vragen aandacht voor de inzameling en recycling van glas. Wethouder André Hammenga komt het team tussen 13.30 en 14.00 uur versterken. Hij is aanwezig bij de Albert Heijn-supermarkt in het ABC-complex in Veendam.

Glas scheiden is nu nog makkelijker!

Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ gaat de klanten in de supermarkten van Albert Heijn vertellen over het gemak van glas scheiden.  Klanten van deze supermarkten ontvangen een Glastas.

Het promotieteam is aanwezig bij:

  • Albert Heijn, locatie ABC-complex - 11.00 tot 14.00 uur
  • Albert Heijn, locatie Autorama  - 15.00 tot 18.00 uur

Mét restjes en mét deksel
Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Glas mag voortaan met restjes en deksels in de glasbak. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker. Vroeger moest het glas eerst schoongemaakt worden. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken nu goed sorteren.

Glas is eindeloos
Al bijna 40 jaar scheidt Nederland haar glazen verpakkingen. Per jaar is dit maar liefst 350 miljoen kilo. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit verliest.